Németország - Svédország - a címvédő az életben maradásért küzd

2018.06.23

Ma 20 órától Németország és Svédország találkozójára kerül sor a Szocsiban található Olimpiai stadionban. A mérkőzésen lengyel játékvezető dirigál majd, Szymon Marciniak személyében.

Ki gondolta volna, hogy ez a találkozó a címvédő németek számára lesz életbevágóan fontos? Minden bizonnyal csak nagyon kevesen, pedig most ez a helyzet. Amennyiben Németország ma vereséget szenved, minden bizonnyal már a csoportkörben kiesik, de a döntetlennel sem lehetnének nyugodtak. Egyértelműen a győzelem kell a nationalelfnek. A svéd válogatott aligha fogja könnyedén megadni magát, ugyanis számukra is fontos ez a találkozó. Ugyan 3 ponttal állnak, de jobb szeretnék már most eldönteni a továbbjutáskérdését és nem a Mexikó elleni találkozóra halasztani azt.

Az első mérkőzésen:

A német válogatott meglepetésre a mexikói csapattól szenvedett vereséget. A 32. percben Hirving Lozano szerzett vezetést, s ez megpecsételte a németek sorsát. Ochoa kapuja bevethetetlennek bizonyult számukra, így 0 ponttal állnak 1 mérkőzést követően.

A svéd válogatott egyértelműen jobban játszott az első találkozón Dél-Koreánál, de akcióból nem sikerült gólt szerezniük. Szerencséjükre a 65. percben Granqvist egy büntetőt értékesített, így megnyerték az első meccsüket.

Várható kezdőcsapatok:

Németország

                        Neuer

Kimmich   Boateng  Süle   Hector

         Gündogan        Kroos

     Reus         Müller         Özil

                    Gomez

Svédország

                                 Olsen

Augustinsson  Granqvist  Lindelöf  Lustig

    Forsberg    Ekdal     Larsson   Claesson

                 Berg           Toivonen


Miben kell változtatni/javulni a németeknek?

- A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnia kell a nationalelfnek, ugyanis a helyzeteik Mexikó ellen is megvoltak, csak éppen egyet sem tudtak belőlük gólra váltani. Mexikó ellen 25 kapura lövésük volt, ebből 9 találta el a kaput, de Ochoa mindet védeni tudta. 

- A támadásokat követő visszazárást kell rendbe tenni. Mexikó ellen nem egyszer láthattuk, hogy a két szélső védő Kimmich és Hector felkísérték a támadást és gyakran nem tudtak visszaérni időben. Talán az lenne a jó megoldás, ha csak az egyik szélső védő kísérné a támadást, és a maradék három hátvéd tolódva megtudná oldani a 4. védő hiányát.

- Csatárcsere. Werner helyére Mario Gomezt kellene a kezdőbe nevezni. A Stuttgart 32 éves csatára ugyan már közel sincs olyan gyors, mint Werner, de a fejjátékára lehet építeni a támadásokat. A 60. perc környékén pedig Werner válthatná Gomezt, aki a gyorsaságával új lendületet adhatna a támadásoknak.

- Marco Reus a pályára. Reus remekül szált be a Mexikó elleni meccsbe, ugyan gólt szerezni neki sem sikerült. Egyértelműen a kezdőben a helye, akár Draxler, akár Özil helyén.

- Khedirat a padra. Sami Khedira nem muzsikált túl jól az első mérkőzésen, talán egy kis pihenő jót tenne neki és a kieséses szakaszba új lendülettel tudná segíteni a csapatát. A helyére Gündogan vagy Goretzka is jó választás lehet.


/Zoli/