Németország - Mexikó - bemutatkozik a címvédő

2018.06.17

Az F csoport nyitómérkőzésén bemutatkozik a címvédő Németország. A nationalelf ellenfele a mexikói válogatott lesz. A mérkőzésre magyar idő szerint 17:00-kor kerül sor Moszkvában, a Luzsnyiki stadionban. A mérkőzés játékvezetője az iráni Alireza Fagáni lesz.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a 2014-es világbajnok, Németország, de Mexikó kellemetlen ellenfél, elképzelhető, hogy megnehezíti Müllerék dolgát. 

A felkészülési mérkőzéseken:

A német válogatott 100%-os mérleggel jutott ki a selejtezőcsoportjából, ugyanakkor a felkészülési mérkőzéseken nem muzsikált túl jól a csapat. 2017 végén döntetlent játszottak Angliával és Franciaországgal is, majd májusban Spanyolországgal egy újabb döntetlen következett, a braziloktól pedig kikaptak 1-0-ra. Közvetlen a VB előtti mérkőzésein, júniusban sem játszott túl jól a Löw csapat. Ausztriától 2-1-re kikaptak, míg Szaúd-Arábiát "csak" 2-1-re győzték le, igaz nem a barátságos meccseken kell sziporkázni...

A mexikói válogatott formája sem fényes. Májusban  Wales-sel játszottak gólnélküli döntetlent. Júniusban Skóciát 1-0-ra elgyőzték, de a szintén VB résztvevő Dániától 2-0-ra kikaptak. 

Várható kezdőcsapatok:

Németország:

                      Neuer

Kimmich  Hummels Boateng  Hector

           Khedira          Kroos

    Özil              Müller             Reus

                       Werner

Mexikó: 

                       Ochoa

Gallardo  Moreno Ayala  Selcedo

                    Herrera

Lozano Guadrado G. dos Santos Vela

                     Chicharito

Akikben a németek bízhatnak: Thomas Müller

Thomas Müller igazi VB specialista, így nem csoda, hogy Joachim Löw is kulcsemberként számol vele. A 28 éves támadó eddig 13 VB meccsen szerepelt és 10 gólt szerzett. 2010-ben 5 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki, amivel gólkirály lett, 2014-ben szintén 5 gól és 3 gólpassz volt a mérlege, de az aranycipőről ekkor lemaradt. 

Akikben a mexikóiak bízhatnak: Chicharito

A mexikói válogatottnak egyértelműen a West Ham United csatára az egyik legnagyobb sztárja. Chicharito már több mint 100-szor volt válogatott és 49 gólt szerzett a nemzeti csapatban, joggal bíznak benne a szurkolók. Eddig két világbajnokságon járt. Dél Afrikában Franciaország és Argentína ellen lőtt 1-1 gólt, míg 4 éve Brazíliában Horvátország ellen talált be. A formája nem a legjobb, így elképzelhető, hogy csak csere lesz, de akár néhány percre beállva is új impulzust adhat a mexikói támadójátéknak.  


/Zoli/