Német nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.07.22

Egy héttel a magyar nagydíj előtt a Hockenheimringen versenyez a mezőny. Az időmérőn a pole-pozíciót a hazai pályán versenyző Sebastian Vettel szerezte meg, míg legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton csak a 14. rajtkockából startolhat műszaki hiba miatt. Vettel mellől Bottas indulhat, a második sorból pedig Räikkönen és Verstappen. Daniel Riccardo a 15. helyen zárt, őt is műszaki hiba hátráltatta. 


Szoksásos verseny előtti rovatunkban azt nézzük meg, hogy kinek mennyi esélye van a futamgyőzelemre. 


Sebastian Vettel - 49%

A négyszeres német világbajnoknak hatalmas esélye nyílt arra, hogy tovább tudja növelni összetettbéli előnyét. A futamgyőzelemre is minden esélye megvan, talán akkor kényelmesebb lenne a helyzete, ha Raikkönen rajtolna a második helyről, de egy jó rajt esetén már nagyon nehéz lenne tőle elvenni a 25 pontot. 

Valtteri Bottas - 21%

A Mercedes finn pilótájának akkor lehetne reális esélye a győzelemre, ha a rajtnál el tudna menni Vettel mellett, különben alighanem meg kell elégednie a második hellyel. 

Max Verstappen - 12%

Nem egyszerű a negyedik helyről futamot nyerni, de amennyiben Verstappen kellően bátor, ugyanakkor óvatos is lesz, akkor talán sikerülhet. Egy jó rajttal akár feljöhet a második helyig onnantól pedig bármikor lecsaphat a lepattanóra. 

Kimi Raikkönen - 6%

A Ferrari finn pilótája több mint 5 éve képtelen futamot nyerni és ez a sorozata aligha a mai napon szakad meg. Amíg Sebastian Vettel van az élen biztosan nem nyílik lehetősége nyerni. Amennyiben Vettel kiesik, vagy visszaesik akkor ő lehet a Ferrari reménysége, de ezesetben is meg kellene küzdenie Bottassal és Verstappennel, vagy a felzárkozó Hamiltonnal és Ricciardoval.

Lewis Hamilton - 5%

Bár Lewis Hamiltonnak a 14. helyről kell magát felküzdenie, ahogyan azt Silverstoneban láthattuk ilyen helyzetből sem kizárt egy jó eredmény. Remek versenyzéssel a dobogó meglehet Hamiltonnak, de a futamgyőzelemhez már jóadag szerencsére is szükésge lenne a nemrég hosszabbító négyszeres világbajnoknak. 

Daniel Ricciardo - 4%

A Red Bull ausztrál pilótája Hamiltonhoz hasonlóan nagyon nehéz helyzetben van, ennek ellenére talán egy kaotikus futamból ő is kijöhet nyertesként. Talán a dobogóra neki is lehet sansza, de ahhoz is szerencse kellene.

Más valaki - 2%

Egy forma-1-es futamon elég sok minden megtörténhet, ennek ellenére sincs túl sok esély arra, hogy ne a fent említettek közül nyerje meg valaki a mai futamot. 


A verseny 15:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti. Jó szurkolást mindenkinek!


/Zoli/