Nem kellenek? - Dehogynem!

2018.07.03

Aki már hosszabb ideje követi az oldalunkat az emlékezhet rá, hogy 1 éve ugyanezzel a címmel volt egy három részes sorozatunk, ahol a szabadúszóvá lett labdarúgóknak kerestünk csapatot. Nos eltelt egy év. Július elseje óta jó néhány nagyszerű labdarúgó szerződése járt le és így ingyen igazolhatóvá vált. Mi ismét ajánlunk nekik egy-egy csapatot a figyelmükbe. A minisorozatunk ismét 3 részből fog állni.

Gianluigi Buffon

Minden idők egyik legnagyszerűbb kapusa, 17 év szolgálat után hagyta el az olasz rekord bajnokot, a Juventust. Már szinte évek óta terjedtek azok a hírek miszerint Gigi Buffon a 2017/18-as szezon végén szögre akasztja a stoplist, nos Buffon a visszavonulását még nem jelentette be, ugyanis kapott pár átgondolandó ajánlatot.

Ajánljuk neki: Visszavonulás

A legfrissebb hírek szerint Buffon közel a megegyezéshez a PSG csapatával. A 40 éves hálóőr állítólag 2 évre kötelezné el magát a párizsiakhoz. Mi mégsem ajánljuk neki, hogy odaszerződjön. Elképesztő karriert futott, nincs arra szüksége, hogy a PSG-nél 2 évig alig-alig védjen, mert minden bizonnyal nem lenne első számú kapus. Buffon akkor is hű maradt a Juventushoz, amikor a csapatot a Serie B-be száműzték. Amennyiben a Juventustól vonulna vissza talán még nagyobb ikon lehetne, aki soha nem hagyta el a zebrákat 2001-es érkezése óta. Egy éve Francesco Totti is szerepelt a  sorozatunkban akkor neki is a visszavonulást javasoltuk, ő így is tett, kérdés, hogy Buffont mennyire fűti a vágy, hogy BL győztes legyen, és képese úgy lezárni a karrierjét, hogy ez nem jött össze neki. Azért abban szinte minden futballszurkoló egyetért, hogy Buffon megérdemelne egy bL győzelmet, talán a PSG-vel még lesz rá sansza...

Alessio Cerci

A 30 éves olasz középpályásnak nem jött be a spanyolországi kaland, így tavaly nyáron az Atletico Madridtól végleg eligazolt, s a Hellas Veronánál kötött ki. A veronai csapat az idén kiesett az élvonalból, így Cerci nem is akart igazán hosszabbítani.

Ajánljuk neki: Parma

4 év után újra az első osztályba szerepelhet a Parma csapata. A Serie B második helyéhez elég erős volt a keret, de az élvonalhoz több kell, például egy Alessio Cercivel. 

Lee Chung-Yong

Lee Chung-Yong 2 és fél évet húzott le a Crystal Palacenál. Sosem volt kulcsembere a csapatának, de az előző szezonban már nagyon keveset játszott. Összesen 291 perc jutott neki, érthető, hogy egyik fél sem hajlott a hosszabbítás felé.

Ajánljuk neki: Amiens

Leenek jó eséllyel jót tenne egy ország váltás is. Szerintem képes lehet megállni magát egy európai elsőosztályú klubban. A francia Amiensnél például eltudnám képzelni. 

Florentin Pogba

Paul Pogba bátyja, a 27 éves Florentin is szabadon igazolhatóvá vált. A középső védő 4 és fél szezont húzott le az AS Saint-Étiennél, mielőtt idén januárban a török másodosztályban szereplő Genclerbirligi Ankarahoz szerződött volna. Törökországban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy sorsdöntő bajnoki sérülés miatt lesétált a pályáról, amikor a csapatának már nem volt több cserelehetősége, a társai ekkor neki is estek. 

Ajánljuk neki: Nimes

Franciaországban jó helye volt az idősebbik Pogbának, ráadásul a frissen feljutó Nimesnek nagy hasznára lehetne és minden bizonnyal kulcsember lenne.

Holger Badstuber

Badstuber egy éve is szerepelt a cikkünkben, akkor a Bayern Münchennél járt le a szerződése és végül a Stuttgarthoz igazolt. A Stuttgartnál azért jóval kevesebb sérüléssel bajlódott, mint müncheni időszaka alatt. A Bundesliga 34 fordulójából 27-szer lépett pályára. 

Ajánljuk neki: Chievo Verona

1 éve is az volt a véleményem, hogy jót tenne neki az országváltás és ezt tartom is. Most azonban a Huddersfield Town helyett a Chievo Veronat tartanám neki ideális helynek. Ugyan Tomovic személyében már igazolt középső védőt a veronai csapat, de így sincsenek igazán minőségi játékosaik erre a posztra. Badstuberre ingyen érdemes lenne lecsapni.

John Terry

Terry egy éve hagyta el a Chelseat, s igazolt az Aston Villahoz. A Championshipben szereplő csapat kulcsembere volt 36 találkozón 1 gólt jegyzett még sem hosszabbított szerződést.

Ajánljuk neki: Derby County

Sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy a 37 éves védő korábbi csapattársa, Frank Lampard játékosa lesz. Lampardot nemrégiben nevezték ki a Derby County edzőjének. Azért szerintem sokan szívesen megnéznénk újra egy csapatban Lampardot és Terryt, még, ha a szituáció más is lenne.

Bacary Sagna

Sagna miután tavaly nyáron elhagyta a Manchester Cityt hosszú ideig csapat nélkül maradt. Februárban szerződött a Beneventohoz, ahol 13 mérkőzésen lépett pályára, azonban szerződése lejárt és újból csapat nélkül áll.

Ajánljuk neki: Dijon

A 35 éves szélső védőnek legjobb döntés a hazatérés lenne, a Dijonnál talán a kezdőben is helye lenne. 

Serdar Tasci

Tasci a 2015616-os szezon második felében a Bayern Münchennél volt kölcsönben a Szpartak Moszkvától, most pedig lejárt a szerződése a moszkvaiaknál. A 31 éves védő utolsó idényében 22 mérkőzésen lépett pályára a Szaprtaknál.

Ajánljuk neki: Fortuna Düsseldorf

Tasci a Stuttgartnál évekig megállta a helyét, a frissen feljutó Düsseldorfnál jó helye lehetne. Ugyan vannak tehetséges középhátvédjei a Düsseldorfnak, de nincs vezére a hátsó alakzatnak, Tasci lehetne az.


Holnap jelentkezünk a következő résszel.

/Zoli/