Nem kellenek? - Dehogynem! - 3.

2018.07.05

Érkezik a minirovatunk utolsó része. Azoknak a futballistáknak ajánlunk csapatot akiknek július elsején lejárt a szerződésük a klubjuknál, és most szabadon igazolhatók.

Fernando Torres 

Torres 2015 januárjában tért vissza nevelőegyesületéhez, az Atletico Madridhoz. Azt túlzás lenne ki jelenteni, hogy az elmúlt három és fél évben többet tett volna a klubért, mint korábban, de azért jó pár szép pillanata volt második madridi időszakában is.  

Ajánljuk neki: New York City

34 évesen már aligha akar Európában focizni, a legjobb választás talán a New York City lenne számára, ahol korábbi válogatott csapattársával, David Villaval is együtt rúghatná a bőrt. 

Keisuke Honda 

A 32 éves japán szélső fénykorban az AC Milanban is focizott, de a legutóbbi szezont a mexikói, CF Pachuca csapatánál töltötte. Az idei világbajnokságon három mérkőzésen lépett pályára, kivétel nélkül csereként és 1 gólt szerzett. 

Ajánljuk neki: Brighton & Hove Albion

Véleményem szerint még most is megállná a helyét Európában, a Premier Leagueban szereplő Brightonnál jó helye lehetne. 

Bibras Natcho

Natcho 2014 nyarán igazolt a CSZKA Moszvához, most pedig 4 év után ingyen távozik. Mindegyik szezonjában több mint 30 meccsen lépett pályára, fontos játékosa volt az orosz klubnak, de most külön vállnak útjaik. 

Ajánljuk neki: Torino

A 30 éves izraeli középpályás talán egy topbajnokságban is megállná a helyét, még ha nem is topcsapatnál. A Torino ideális választás lehetne számára.

Yaya Touré 

Touré 2010-ben Guardiola érkezése után hagyta el a Barcelonát, a Manchester Citynél pedig Guardiola óta nem igazán játszott. Éveken át kulcsembere volt a Manchester Citynek, de a spanyol szakember ismét mellőzni kezdte. Ebben az idényben már csak 10 bajnokin jutott szerephez. Igaz már 35 éves, de azért ennél talán többet érdemelt volna. Mindenesetre nem hosszabbítottak vele, így szabadon igazolható.

Ajánljuk neki: AC Milan

Egy olyan patinás klub, mint a Milan minden bizonnyal rengeteg focistának vonzó. A milánói piros-feketék az elmúlt években rendre rosszul szerepelnek a Serie A-ban. Talán Touré tapasztalata és játéktudása visszarepíthetné oda a Milant, ahová valójában való.

Nigel De Jong 

A 33 éves holland középpályás egyszer már elhagyta az öreg kontinenst, de akkor még visszatért, most újra Amerika felé veheti az irányt. Januárban igazolt a Mainzhoz, ahol 12 meccsen lépett pályára.

Ajánljuk neki: Ajax

Mi nem Amerikát javasolnánk neki, hanem a nevelő klubját az Ajaxot. Aligha lenne kulcsember az amszterdamiaknál,m de a rutinjával segíthetné az Ajaxot a nemzetközi porondon is. 

James Collins

A 34 éves walesi védő a West Ham Unitedből távozik. Utolsó szezonjában 13 bajnoki szerepelt és egy gólt szerzett. 

Ajánljuk neki: Cardiff City

A Cardiff Citynél korábban lehúzott két szezont, logikus lépés lenne, ha újra oda igazolna. A Cardiff újonc a Premier Leagueben, Collins minden bizonnyal vezére lenne a védelemnek.

Jack Wilshere

Jack Wilshere 26 évesen végleg elhagyja a nevelőklubját. Korábban egy szezont eltöltött a Bournemouthnál kölcsönben, de ezt leszámítva még csak az ágyúsok játékosa volt. Wilshere hatalmas tehetségnek volt kikiáltva, de sérülései megakadályozták abban, hogy beváltsa a hozzá fűzött ígéreteket. Az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 40 találkozón játszott és 2 gólja mellett 7 gólpasszt is kiosztott.

Ajánljuk neki: RB Leipzig

Az országváltás talán hasznára válna. A Leipzignél jó helye lehetne, elvégre az egyik legnagyobb sztárjuk Naby Keita távozott, Wilshere képes lehetne őt pótolni.

Bryan Ruiz

A Costa ricai válogatott csapatkapitánya mindhárom csoportmérkőzést végig játszotta és Svájc ellen egy büntetőt követően gólt is ünnepelhetett. A tizit ugyan kihagyta, de a felső lécről levágódó labda eltalálta Sommer fejét és a kapuba pattant róla. Az előző három idényt a Sportingnál töltötte, de most mennie kellett.

Ajánljuk neki: Wolves

Korábban a Fulham színeiben játszott a Premier Leagueban, én 32 évesen még 1-2 szezon erejéig elnézném Angliában. Az újonc Wolves lecsaphatna rá, ingyen megéri...


Véget ért az idei szabadúszókról szóló rovatunk is, íme az előző két része:

Nem kellenek? - Dehogynem!

Nem kellenek? - Dehogynem! - 2. 


/Zoli/