Nem bírta sokáig Zidane nélkül a Real Madrid, visszatér a sikeredző!

2019.03.11

10 hónap után visszatér a Real Madrid kispadjára Zinedine Zidane. A királyi gárda a Barcelona elleni vereségek és a BL kiesés miatt menesztette Santiago Solarit és a korábban a csapattal 3 Bajnokok Ligáját nyerő menedzsert, Zidanet nevezték ki.

A 46 éves francia májusban mondott le a posztjáról, de sokáig nem bírták egymás nélkül a felek. Zidane edzőként 2016 januárja és 2018 májusa között 3 Bajnokok Ligáját és egy bajnoki címet nyert a habfehérekkel. emellett a Klub VB-t és az UEFA Kupát kétszer, míg a spanyol kupát és a spanyol szuperkupát egyszer-egyszer nyerték meg. Zidane azonban zsinórban a harmadik BL győzelem után úgy érezte, hogy mind neki, mind a csapatnak új impulzusokra van szüksége, így lemondott pozíciójáról. 

A Real Madrid Julen Lopeteguit nevezte ki, ő azonban alig élt meg 4 hónapot a csapat élén. A helyére Santiago Solari érkezett, akivel eleinte úgy tűnt helyre billen a csapat szereplése, de az igazán fontos meccseket vele sem sikerült behúzni. A közelmúltban a királyiak kétszer kikaptak a Barcelonától és az Ajax ellen a BL-ből is kiestek, így Solari is a menesztés sorsára jutott. Az új edző pedig nem, más, mint Zinédine Zidane, akit úgy várnak Madridban, mint a Messiást. A francia tréner állítólag teljesen szabad kezet kap és személyre szabhatja a csapatot, melyre szükség is lesz, hiszen 2022-ig érvényes a kontraktusa. 


/Zoli/