NB1 átigazolási körkép -  1.rész

2019.06.29

Habár a 2019/2020-as szezon még nem kezdődött el, a csapatok már elkezdték a felkészülést, s több új játékost már be is jelentettek. Ebben a cikkben 10 játékost gyűjtöttünk össze, akik idén nyáron szerződtek az NB1-be vagy az OTP Bank Ligán belül váltottak csapatot.

Böde Dániel - Ferencváros -> Paks

A közönség kedvenc 7 év után távozik a fővárosból és az előző csapatához tér vissza. A Fradi a csatár kérésére ingyen elengedte Paksra. Böde 3 éves kontraktust írt alá.

Rus Adrián - Puskás Akadémia -> MOL Fehérvár

Az idényt a román élvonalbeli Sepsi OSK-nál töltő (14 bajnoki, 1 kupameccs), szatmárnémeti születésű Rus papíron a Puskás Akadémia játékosa volt, tavaly nyáron került Felcsútra, de szinte azonnal kölcsön is adták Székelyföldre. Itt a bukaresti FCSB és a kolozsvári CFR figyelmét is felkeltette, de ő a MOL-t választotta.

David Vanecek - Hearts -> Puskás Akadémia

A 28 éves támadó a Viktoria Plzen nevelése, skóciai kitérője előtt három évig, 2016 januárjától 2019 januárjáig az FK Teplicét erősítette, melynek színeiben 80 találkozón 26-szor talált az ellenfelek kapujába. Vanecek eddigi 200 felnőtt tétmeccsén 58 gólt szerzett, a cseh első osztályban összesen 28-szor, a második vonalban 27-szer, a kupában 3-szor volt eredményes.A 28 éves támadó a Viktoria Plzen nevelése, skóciai kitérője előtt három évig, 2016 januárjától 2019 januárjáig az FK Teplicét erősítette, melynek színeiben 80 találkozón 26-szor talált az ellenfelek kapujába. Vanecek eddigi 200 felnőtt tétmeccsén 58 gólt szerzett, a cseh első osztályban összesen 28-szor, a második vonalban 27-szer, a kupában 3-szor volt eredményes.

Michal Skvarka - Zilina -> Ferencváros

A szlovák válogatott labdarúgó nevelőklubján, a zsolnai csapaton kívül korábban a szintén szlovákiai Michalovce és Zlate Moravce együttesében is szerepelt, azaz először áll légiósnak. A Fradi új szerzeménye mostanáig 219 szlovák élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, mérlege 44 gól és 51 gólpassz. Nyolc meccsen szerepelt hazája másodosztályú ligájában is, ott egy gólja mellett kilenc assziszt szerepel a neve mellett.

Amadou Moutari - Mezőkövesd -> Honvéd

A nigeri válogatott labdarúgó az orosz Mahacskalától érkezett a Ferencvároshoz 2017 telén, két évet töltött a zöld-fehéreknél 2019 tavaszán pedig a Mezőkövesdben futballozott, sőt a tavaszi Mezőkövesd-Honvéd mérkőzésen be is talált a fővárosiaknak. Moutari eddig kereken 50 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken 11 gólt szerzett és három gólpasszt adott. Bödéhez hasonlóan ő is egy 3 éves szerződést írt alá.

Gróf Dávid - Honvéd - Ferencváros

A kapus szerződése júniusban lejárt a szerződése Kispesten, így szabadon igazolhatóként csatlakozik a Fradihoz, s habár az FTC nem hozta nyilvánosságra, Gróf a közösségi oldalán 3 éves szerződésről számolt be. A kapus korábban már megfordult a Fradiban utánpótlásában is, így nem lehet neki teljesen új a környezet.

Haruna Garba - Gzira United -> DVSC

A 25 éves Haruna Garba is a DVSC játékosa lett. A 190 centi magas nigériai csatár európai pályafutását a litván FK Kruoja Pakruojis csapatánál kezdte, 2015-ben a máltai Hamrun Spartanshoz igazolt, itt 25 meccsen 22 gólt szerzett. Egy dubai kitérő után (8 meccsen 6 gól) a svéd élvonalbeli Djurgardens együttesében folytatta, 5 bajnoki mérkőzésen játszott, illetve 17 alkalommal szerepet kapott az U21-es csapatban, itt 7 találatot szerzett. 2018-ban visszatért Máltára, és a Gzira Unitedhoz igazolt, melynek színeiben összesen 38 mérkőzésen 23 gólt szerzett. Az előző szezonban 22 bajnokin 13 találat fűződik a nevéhez.

Holczer Ádám - Ferencváros -> Paks

Nagyon hasonló ez az átigazolás a Böde Daniéhoz, csak az a különbség, hogy nem Holczer akart mindenféleképpen távozni, de mivel Grófot leigazolta a Fradi, így neki már nem volt helye a bajnoki címvédőnél. Ő is 3 évre kötelezte el magát Paksra.

Sós Bence - MOL Fehérvár -> Puskás Akadémia

A következő két idényben is a Puskás Akadémia FC játékosa lesz Sós Bence. A 25 éves szélső a MOL Vidi FC-től február elején kölcsönben került Felcsútra, ahol a tavaszi szezon folyamán 11 bajnokin 3 gólpasszt osztott ki, a Magyar Kupában 3 találkozón szerepelt. A kölcsönszerződés után a Puskás Akadémia végleg megszerezte a fehérváriaktól a támadót, aki két évre szóló szerződést írt alá. 

Eldar Civic - Sparta Praha -> Ferencváros

A 23 esztendős futballista nyert már szlovák bajnokságot a Nagyszombattal, a Spartával az előző szezonban harmadik lett, a bosnyák válogatott legutóbbi négy tétmérkőzéséből pedig háromszor is a kezdőcsapat tagja volt. A hírek szerint a Dinamo Zagreb is harcolt érte, de ő inkább a magyar csapatba igazolt. Három évre írt alá ő is és egyes hírek szerint ő lett a legdrágább igazolása.

Reméljük, hogy tetszett ez a cikk, hamarosan újabb 10 játékosról olvashattok majd!

/Csaszi/