NB1 - akik kulcsemberek lehetnek

2017.07.31

A Férfi kézilabda NB1-ből nézünk meg 6 csapatból, 1-1 olyan magyar játékost akik kulcsemberek lehetnek a következő idényben. A cikkben csak magyar játékosok szerepelnek most.

Telekom Veszprém:

Lékai Máté

Lékai kulcsembere lehet a Veszprémnek, főleg Palmarsson távozása miatt. Lékai a tavalyi bajnokság gólkirályával, a Balatonfüredtől igazolt Győri Mátyással osztozhat a játékperceken. Lékait az előző szezonban sérülés is hátráltatta, így csak 36 gólt jegyzett az NB1-ben. A kettős terhelés miatt, lehet, hogy nem ártana még egy irányítót igazolni a Veszprémnek, hiába van két klasszis is a poszton.

Mol-Pick Szeged:

Balogh Zsolt

A 28 éves jobbátlövő az új szezonban is kulcsembere lehet a Szegednek. Balogh az előző NB1-es idény során 103-szor talált a kapuba. Az idei szezonban is komoly szerep hárulhat rá, a Bajnokok Ligája meneteléshez is szükség lesz egy jó formában lévő Balogh Zsoltira.

Grundfos Tatabánya KC:

Juhász Ádám

A 21 éves irányító, kulcsemberévé vált a Tatabányának. A 2017-es világbajnokság keretébe nevezte őt Sabate. A VB-n nem irányítóként játszott, hanem a balszélen, de ott végig kulcsjátékos volt a tornán. Az NB1 előző idényében 47 gólt lőtt. 

Balatonfüredi KSE:

Fazekas Nándor

A válogattól, másodjára is visszavonult a 40 éves kapus, mostmár vélhetően véglegesen. A Balatonfürednél, viszont továbbra is véd. 40 évesen is elsőszámú kapusa lehet az NB1 tavalyi 6. helyezettjénél.

Csurgói KK:

Hornyák Péter

A 21 éves jobbszélső kulcsember lehet a Csurgónál. Hornyák a 2016-os EB keretbe bekerült, a megsérülő Gulyás Péter helyére. Az előző idényben 32 gólt szerzett az NB1-ben. A 2017-es VB kertbe nem fért be. Hornyák még mindig nagyon fiatal van ideje újra bekerülni a válogatottba, és akár egy még nagyobb klubba igazolni.

SBS Eger Eszterházy:

Dobó Zsolt

A 30 éves balátlövő kulcsembere a heves megyeszékhelyi csapatnak. A csapat legjobb magyar góllövője volt a tavalyi szezonban, az NB1 során 67 gólt szerzett. Az Eger a 9. helyen zárta az előző idényt, folyamatosan fejlődik a klub, a következő idényben is a javulás lehet a cél, ehhez Dobó Zsoltitól is klasszis teljesítmény kell.

Ennyi lett volna a cikk. A Magyar játékosoktól is szükség lesz kiváló teljesítményre az új idényben, az biztos.

/Zoli/