NB1 5. Forduló

2017.08.15

Ebben a cikkben az NB1 5. Fordulójáról lesz szó.

Honvéd - Újpest 

Honvéd:Gróf-Latifu,Lovric,Baráth,Laczkó-Nagy,Kamber,Deák-Herjeczki,Eppel,Lanzafame

Újpest:Pajovic-Pauljevic,Bojovic,Litauszki,Mohl-Windecker,Sankovic,Nwobodo, Nagy D., Zsótér-Novotnhy

A meccset az Újpest kezdte jobban és a 7. percben Zsótér tekerése kötött ki a bal sarokban, jobbal helyezett a hálóba 15 méterről az ex-kispesti. 0-1!! A gól után a Kispest kezdte irányítani a meccset, de az eredmény nem változott az első játékrészben. A élidőben cserélt a hazai együttesDeákot váltotta Danilo. Majd a 74. percben Danilo átverte emberét, majd erősen középre lőtte a labdát, Lanzafame. beleért, és így lett gól, a labda a hálóban kötött ki. 1-1!! A 83. percben a Honvéd megforította meccset, egy beívelés után kavarodás alakult ki, Kamber eszmélt a legkorábban, és 5 méterről a hálóba gurított. 2-1!!!

Meccs embere: Davide Lanzafame

Honvéd - Újpest: 2-1

DVTK - Puskás Akadémia

DVTK:Antal-Nagy,Lipták,Karan,Tamás-Vela,Busai,Oláh,Óvári-Makrai,Ugrai

Puskás:Hegedűs L.-Poór,Heris,Hegedűs J.,Spandler-Mevonongou-Szécsi,Márkvárt,Balogh,Szakály-Diallo

A mecccs 4. percében Balogh végzett el szabadrúgást, amely a védőkről levágódott, a labda visszakerült Baloghhoz, akinek beadását Heris vette le majd 5 méterről lőtt a kapuba. 0-1!! AZonban a 10. percben jött a válasz, Hegedüs kapus várt túl sokat, a pályaválasztó DVTK csatára, Makrai megtámadta őt, és pont úgy próbálta blokkolni a kirúgását, hogy a lábáról a kapuba pattant a labda. 1-1!! A második félidőben mindakét csapat próbálkozottt és a 74. percben Hegedüs János ugratta ki Prossert, aki a laposan a hosszú sarokba lőtt. 1-2!! Amikor már mindenki elkönyvelte a Psukás sikerét, akkor a 90. percben Vela sokadszor futotta a le a felcsúti védelem bal oldalát, bevezette a tizenhatoson belülre, és a hálóba lőtt. 2-2!!

Meccs embere: Diego Vela

DVTK - Puskás Akadémia: 2-2

Ferencvárosi TC - Paks

Fradi: Dibusz-Lovrencsics G.,Otigba,Batik,Botka-Gorriarán,Leandro,Rui Pedro-Varga-Böde-Moutari

Paks: Molnár-Kulcsár,Lenzsér,Gévay,Szabó-Papp,Koltai,Hajdú,Bertus,Bartha-Hahn

Rögtön a 3. percben Varga rendkívül éles szögből csavart a kapura egy szabadrúgást a bal oldalról, de Molnár egy remek vetődéssel kitolta a rövid felsőbe tartó labdát, a kipattanót Leandro vágta fölé. Az első gólig a 44. percig kellett várni, amikor Varga Roland kicsiben végzett el egy szögletet, így Gorriarántól visszakapta a labdát, melyet 17 méterről jobbal a bal alsó sarokba küldött. A labda egy paksi védőn is megpattant, így Molnárnak nem volt esélye a hárításra. 1-0!! A második félidőre egy másik Fradi jött ki, és a 60. percben egyenlített a PAKS! Gévay a jobb oldalról ívelt középre, Hahn János pedig elszakadt a védőjétől, és az ötös vonaláról a kapu közepébe fejelte a labdát. 1-1! A fradi hiába próbálkozott, nem sikerült betalálnia, így maradt az 1-1.

Meccs embere: Varga Roland

Ferencvárosi TC - Paks: 1-1

Haladás - Balmazújváros

Haladás: Király-Jancsó,Wils,Németh,Bosnjak-Simon,Kiss,Mészáros-Medgyes,Ramos,Williams

Balmazújváros: Horváth-Póti,Tamás,Rus,Uzoma-Vajda?Sigér,Haris-Arabuli,Kovácsik,Andric

A meccsen a Haladás irányított, és a 23. percben büntetőhöz jutott a Hali, Sigér csúszott oda a tizenhatoson belülre betörő Ramosnak, aki átesett a balmazi csapatkapitány lábán, Szabó Zsolt pedig - rövid hezitálás után - határozottan a büntetőpontra mutatott. A büntetőt Williams higadtan értékesítette. 1-0!! A 70. percben mintaszerű baloldali akció végén Ramos játszott Medgyeshez, aki az alapvonaltól pontosan gurított Williams elé, ő pedig 6 méterről pontosan helyezett a bal alsó sarokba. 2-0!! A 76. percben Jagodics kapott sárgát, miután lebiríkózta Vajdát, szabadrúgás a kaputól 20 méterre. A megítélt szabadrúgást Vajda két lépés nekifutás után védhetetlenül tekerte a bal felső sarokba. 2-1!! A 78. percben eldőlt a meccs, Tóth Máté jobbról lőtt szögletére az ötös jobb sarkánál érkező Jagodics mindenkit megelőzve szép mozdulattal csúsztatott a rövid felsőbe. 3-1!!

Meccs embere: Williams

Haladás - Balmazújváros: 3-1

Vasas: Kamenar-Burmeister,Vaskó,Ristevski-Szivacski,Vida,Berecz,Hangy-Murka,Ádám,Remili
Mezőkövesd:Tujvel-Lázár,Hudák,Pillar,Szalai-Farkas,Tóth,Strestik,Keita,Cseri-Koszta

Videoton - DVSC

A meccsen végig a Vidi támadott, és óriási helyzeteket puskázott el. Azonban a 96. percben Hentyvel szabálytalankodott Szatmári és a játékvezető büntetőt ítélt, amit Lazovics a bal alsóba gurított!! 1-0!!

Meccs embere: Danko Lazovics

Videoton - DVSC: 1-0

Vasas: Kamenar-Burmeister,Vaskó,Ristevski-Szivacski,Vida,Berecz,Hangy-Murka,Ádám,Remili
Mezőkövesd:Tujvel-Lázár,Hudák,Pillar,Szalai-Farkas,Tóth,Strestik,Keita,Cseri-Koszta

Vasas - Mezőkövesd

Vasas: Kamenar-Burmeister,Vaskó,Ristevski-Szivacski,Vida,Berecz,Hangy-Murka,Ádám,Remili
Mezőkövesd:Tujvel-Lázár,Hudák,Pillar,Szalai-Farkas,Tóth,Strestik,Keita,Cseri-Koszta

A nézők nem láthattak egy jó első félidőt, szinte semmi sem történt. Az 54. percben állt be Kulcsár Remili helyére. A 60. percben a Vasas szerezte meg a vezetést, Kulcsár kiszorított helyzetből lőtt Tujvel kaapujába. 1-0!!A 9. percben egy szöglet után Pillar fejelt,  és Kamenar a gólvonal után fogta meg a labdát.1-1!

Meccs embere: Kulcsár Tamás

Vasas - Mezőkövesd: 1-1

Ennyi lett volna ez az összefoglaló.

/Csaszi/