NB1 1. Forduló 2018/19

2018.07.23

A hétvégén kezdetét vette az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonja, idén is 12 csapat versenyzik majd.

Puskás Akadémia - DVSC 1-0

Egy szoros meccset nyert meg a Loki, ahol az új igazolás, a mérkőzés legkisebb játékosa, Calvente fejes gólja döntött. Az első félidőben Diallo is lőtt egy gólt, de ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A meccs embere: Ezequiel Calvente

Mezőkövesd - Paks 3-1

A hazaiak kezdtek jobban, a 30. percben Drazic szerezte meg a vezetést, de 3 perccel később Kulcsár egyenlített, nem volt sokáig egyenlő az állás, ugyanis 6 perccel később Szalai ismét megszerezte a vezetést.  A végeredményt Kulcsár állította be, aki egy szöglet után a saját kapujába fejelt.

A meccs embere: Stefan Drazic

MOL Vidi FC - Kisvárda 4-0

A mérkőzés egy kiállítással kezdődött, Vári rántotta le Lazovicot utolsó emberként, a játékvezető büntetőt ítélt, s kiállította az újonc játékosát. Azonban Scepovic tizenegyesét Felipe nagy bravúrral védte. A 15. percben azonban Lazovic megszerezte a vezetést. 20 perccel később M. Scepovic is beköszönt. A félidő vége lőtt Juhász növelte a hazaiak előnyét. A végeredményt a 90. percben S. Scepovic állította be. Ha nem Felipe véd a vendégeknél könnyen lehet, hogy több gólt kapott volna a Kisvárda.

A meccs emberei: Felipe & Lazovic

Honvéd - Haladás 3-2

A 42. percig kellet várni az első gólra, akkor egy szép indítás után Danilo szerezte meg a vezetést. A félidő vége előtt egy szöglet után Priskin egyenlített. Aztán a 67. percben Kamber egy akrobatikus mozdulat után újra előnyhöz juttatta a Kispestet. 11 perccel később Lukács növelte a Honvéd előnyét. 4 perccel később Bamgboye szépített, de 1 perccel később Priskint kiállította a játékvezető, s a Haladás 10 emberrel már nem tudott újabb gólt szerezni. 

A meccs embere: Danilo

Ferencváros - DVTK 4-1

A meccsen, ahogy az várható volt a hazaiak domináltak, s a 14. percben Tamás Márk öngólja után a vezetést is megszerezték. 11 perccel később a frissen igazolt Heister az első NB1-es meccsén betalált, ezzel már 2-0 volt a Fradinak. A 45. percben Bacsa szépített, de 2 perccel később Lanzafame harcolt ki egy tizenegyest, amit Varga rúgott, elsőre Antal kivédte, de a kipattanóra Varga érkezett, s még egyszer már nem hibázott, 3-1! A második félidő már nem volt ennyire gól gazdag, a 69. minutumban Varga egy gyönyörű csuka fejes után állította be a végeredményt.

A meccs embere: Varga Roland

Újpest - MTK 0-2

Az MTK kezdett jobban, s a 26. percben Lencse révén meg is szerzeték a vezetést. Aztán az 59. minutumban Pauljevicet állította ki a bíró, mert szándékosan megtaposta ellenfelét. Majd a 92. percben Lencse harcolt ki egy tizenegyest, Balázs Benjámint is kiállította a játékvezető, mivel ő volt a vétkes. A büntetőt Kanta értékesített, s döntötte el a meccset.

 A meccs embere: Lencse László

A forduló ,,csapata˝:

A forduló újonca: Marcell Hesiter (Ferencváros)

A német balhátvéd remekül játszott, több fontos mentése is volt, az ő oldalán nem nagyon tudtak mit kezdeni a diósgyőri játékosok, s még egy szép gólt is lőtt. 

A forduló kapusa: Felipe (Kisvárda)

Annak ellenére, hogy négy gólt kapott, remekül védett, több góltól mentette meg a csapatát, ráadásul egy büntetőt is hárított.

A forduló cseréje: Ezequiel Calvente (DVSC)

A spanyol remekül szállt be, s később a győztes gólt is ő szerezte.

A forduló edzője: Supka Attila (Honvéd)

A honvéd remekül játszott, s nagy küzdelmek között otthon tartotta a három pontot, ebben pedig hatalmas szerepe volt az edzőnek, Supka Attilának. 

A forduló játékosa: Varga Roland (Ferencváros)

A Fradi játékosa két gólt is szerzett, először egy kipattanót értékesített, majd egy gyönyörű csuka fejes hozta neki a második gólt. 

A forduló meccse: Honvéd - Haladás 3-2

A nézők egy izgalmas fordulatos meccset láthattak, ahol bármelyik csapat nyerhetett volna.

/Csaszi/