Montpellier - Telekom Veszprém - előzetes

2018.10.13

A címvédő otthonába látogat a Telekom Veszprém  a csoportkör ötödik fordulójában. A mérkőzés 17:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. A játékvezetők Matija Gubica és Boris Milosevic lesznek.

Eddig a BL-ben:

A címvédő nem muzsikál túl jól az idei kiírásban. Eddigi 4 meccséből négyszer vereséget szenvedett. A Vardar, a Meshkov Brest és a Vive Kielce egyaránt 3 góllal múlta felül Patrice Canayer csapatát, míg a Barcelona 35-27-re diadalmaskodott. Az idei évadban Vid Kavticnik a csapat legeredményesebb játékosa, 14 szerzett góljával. 

A Telekom Veszprém egy Vive Kielce elleni győzelemmel kezdte a BL szezont, de ezt követően kikaptak a Barcelonától és a Vradartól is, így Ljubomir Vranjesnek mennie kellett. A Meshkov Brest ellen már Gulyás István vezényelte a bakonyiakat. Fehéroroszországban 1 góllal sikerült nyernie a Veszprémnek. A klub legeredményesebb BL góllövője Dragan Gajic, aki eddig 23-szor talált be.

A Montpellier a hétközben lejátszott egy francia bajnokit a Pontault ellen, melyet 30-26-ra megnyert. 6 forduló után 10 pontos a csapat, így a tabella 4. helyét foglalja el. 

Mindeközben a Veszprémnél megszületett a döntés az új edző kilétéről. Bár sokan remélték, hogy Gulyás István hosszabb távon irányítja majd az építőket, a klub végül másképp döntött és kinevezte a Vardar korábbi másodedzőjét, David Davist a csapat élére. Reméljük a 41 éves fiatalembernek sikerül összeráznia a csapatot és oda juttatni, ahova való.


Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2015.02.22. Montpellier - Veszprém 20-34

2015.08.22. Montpellier - Veszprém28-29

2017.04.22. Veszprém - Montpellier 26-23

2017.04.30. Montpellier - Veszprém 25-30

2018.08.25. Montpellier - Veszprém 30-26


David Davis mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,A Montpellier-nek még nem sikerült pontokat gyűjtenie az új szezonban, de ettől függetlenül továbbra is ők a címvédők a Bajnokok Ligájában, így kellő tisztelettel vagyok feléjük, valamint a vezetőedzőjük is már nagyon régóta ebben a sorozatban dolgozik. Legjobb tudásunk szerint készülünk a mérkőzésre, de ők fognak hazai pályán játszani. Ha egy ilyen versenysorozatban szeretnél bármit is elérni, akkor főleg a hazai találkozókat kell behúznod. Ezért gondolom azt, hogy a Montpellier a meccs esélyese. Úgy gondolom, hogy a csapatunk készen áll az utazásra, és a mérkőzésre is szombaton."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/