Monacoi nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.05.27

A hercegségben 2016 után ismét Daniel Ricciardo rajtol az élről. Mellőle Sebastian Vettel startol. Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen pedig a második sorból indul. Bottas az ötödik helyet szerezte meg, míg Verstappen nem tudott részt venni az időmérőn, a délelőtti balesete miatt.

Szokásos verseny előtti rovatunkban megnézzük, kinek mekkora esélye van a futamgyőzelemre. 

Daniel Ricciardo - 58% 

A Red Bull végig dominált az egész hétvégén, és vélhetően a versenytempóban sem maradnak majd le a riválisoktól. Monacoban nagyon nehéz előzni, így a pole-pozícióból startoló versenyzőnek nagyon nagy esélye van a győzelemre.  Bár Ricciardo tudna erről mesélni, hogy egy pole nem garancia semmire. Az ausztrál 2016-ban a miniállamban szerezte meg élete első időmérő győzelmét, a vasárnapi futamot azonban csapata eltaktikázta, így a győzelem Lewis Hamilton ölébe hullott. Ricciardo aligha egyezne ki egy újabb második hellyel.

Sebastian Vettel - 22%

A második helyről indulva, a rajtnál lehet a legnagyobb esély az előzésre, de a célegyenes nem túl hosszú. A pálya szűkössége miatt szinte lehetetlen előzni, Vettel pedig egy második helyen aligha fog kockázatos manővereket bevállalni.  

Lewis Hamilton - 12%

A harmadik helyről már valami nem szokványos dolognak kell történnie, hogy Monacóban futamot lehessen nyerni. Hamilton Vettelhez hasonlóan aligha fog bevállalni rizikós előzéseket, mivel neki 15 elvesztett pont sokkal jobban fájna, mint amennyit esetlegesen 3 vagy 10 plusz megszerzett egység segítene. 

Valtteri Bottas - 5%

A finn pilótának normális körülmények között aligha lesz esélye a futamgyőzelemre,d e egy kaotikus versenyből talán ő is kijöhet szerencsésül. A dobogó talán reális cél lehet, de a pódium első foka aligha lesz az övé.

Más valaki - 3%

A legnagyobb esélye talán Raikkönennek lehet még, de a finnek már évek óta nem állnak össze a dolgok, tavaly még a pole-pozícióból sem tudott nyerni. A többieknek csak minimális sanszuk van a 25 pont begyűjtésére

A futam 15:10-kor startol és az M4 Sport élőben közvetíti. 

Mindenkinek jó szurkolást a futamhoz!


/Zoli/