MOL Vidi - BATE - előzetes

2018.09.20

Hazai pályán kezdi meg az Európa Liga főtábláján való szereplést a MOL Vidi. A magyar bajnok a BATE-t fogadja. A találkozó játékvezetője a dán, Mads-Kristoffer Kristoffersen lesz. 

A mérkőzésre árnyékot vet, hogy Danko Lazovic szerződés bontásra készült a székesfehérváriakkal. A vezetőség már bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak a 35 éves szerb csatárral, de ez még mindig nem történt meg.

Út az EL-be:

A Vidinek négy selejtezőt kellett megvívnia, ahhoz, hogy az Európa-Ligába jusson. Az első ellenfél a Dudalange volt, melyet 3-1-es összesítéssel ütött ki Marko Nikolic csapata. A következő ellenfél a bolgár Ludogorec volt, melyet Anel Hadzic góljával múlt felül a Vidi. A Malmö ellen idegenben 1-1-es döntetlenre futotta, így hazai pályán már a gól nélküli eredmény is megfelelő volt. Ezzel az Európa-Ligába már kvalifikálta magát a Vidi, az AEK elleni meccsen már csak az volt a kérdés, hogy az EL-be indulnak, vagy a BL-be. A görögök összesítésében 3-1-re nyertek, így a Vidinek maradt az Európa Liga. 

A BATE-nak valamivel rövidebb volt az útja. A HJK Helsinkit összesítésben 2-1-re verték a fehéroroszok. A Qarabag ellen 2-1-re győzött összesítésben a BATE, így az EL helye már biztos volt, a kérdés annyi maradt, hogy lesz-e belőle BL hely. Nem lett, a PSV simán verte a fehérorosz bajnokot. 

A hazai bajnokságban:

A Vidi a nagy többségnél 2 találkozóval kevesebbet játszott, így csak a 8. helyen áll. A hat lejátszott meccséből hármat megnyert, kettőn ikszelt és legutóbb meglepetésre kikapott a Puskás Akadémiától.

A fehérorosz bajnokság lebonyolítása más, így ott már 20 találkozó lement az idényből, a BATE pedig 51 pontjával vezeti a tabellát.


A Vidi várható kezdője:

                    Tujlev

Stopira Vinícius Juhász Nego

   Huszti    Pátkai    Hadzic

     Kovács         Milanov

          M. Scepovic 


A Vidi első számú kapusa, Kovácsik Ádám a puskás Akadémia ellenin  mérkőzésen megsérült, és minden bizonnyal ma nem lép pályára.


A találkozó 18:55-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti.


/Zoli/