MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém - Lehet visszaút a Szeged számára?

2019.05.26

Ma 18:00-kor rendezik a bajnoki döntő visszavágóját, mely már jó eséllyel csak formalitás. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

Az odavágón: 

A Veszprémben rendezett találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, sőt a szünetre még a Szeged vonulhatott egy gólos fórral. A második játékrészre azonban teljesen összeomlott a Szeged játéka, a túloldalon pedig Mikler, Nenadic és Gajic is remekelt. Az 51. percben 29-19-nél már rászámoltak az Építők a címvédőre. Végül 11 gólos, 35-24-es Veszprém győzelemmel zárult a találkozó. Innen szinte elképzelhetetlen a fordítás. A Szeged ugyan a Vardar elleni 8 gólos vereség után is visszatudott jönni a párharcba, bár a fordítás elmaradt, de a Veszprém aligha lesz ilyen engedékeny. 

A Veszprém legeredményesebb játékosai: Dragan Gajic (9), Petar Nenadic (6), Dejan Manaskov (4)

A Szeged legeredményesebb játékosai: Joan Canellas (7), Dmitrii Zhitnikov, Jorge Maqueda (5-5)


Egymás ellen a bajnoki döntőkben:

43 meccs - 32 Veszprém győzelem - 11 Szeged győzelem

Jonas Källman nyilatkozata az esélyekről: 

,,A kézilabda azért csodálatos sportág, mert bármi megtörténhet benne. A tizenegy gól rengetegnek tűnik, de a játék rendkívül gyors, néhány hiba és négy-öt gyors találat sok mindent megváltoztathat ugyanakkor. A legfontosabb, hogy felálljunk és megmutassuk a büszkeségünket a szurkolóinknak. Nyerni szeretnénk vasárnap, és megpróbálni ledolgozni a hátrányunkat."

Nagy László mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Biztos, hogy parázs hangulat lesz a visszavágón, ez érződött már Veszprémben is. Azt gondolom, hogy csak magunkra kell koncentrálni, és az a legfontosabb, hogy önmagunkat tudjuk adni vasárnap. Az a fegyelmezettség, ami csütörtökön jellemezte a játékunkat, annak a következő meccsen is ki kell tartania. A legfontosabb a védekezésünk, és a kapusteljesítmény, amely a második félidőben jól működött szerencsére. Támadásban a helyzeteink kihasználásában a maximumra kell törekedni. Minden labdának hatalmas jelentősége és szerepe lesz."


Az interjúk a csapatok hivatalos oldalán jelentek meg!


/Zoli/