Minden kárba vész... - Interjú Hársfalvi Júliával, a Siófok balszélsőjével

2020.04.10

Az MKSZ tegnap úgy döntött, hogy nem fogják befejezni az idei kézilabdás szezont. A nemzetközi kupaindulókat pedig a a 2018/19-es idény végeredménye alapján határozzák meg. Ez a döntés nagyon érzékenyen érinti a Siófok csapatát, ugyanis 18 meccs után a tabella második helyén álltak és minden esélyük megvolt arra, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhassanak. Ma a csapat 23 éves balszélsőjét, Hársfalvi Júliát kérdeztük arról, hogy miként élik meg ezt a döntést.

Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban? 

Nem könnyű ebben az időszakban az edzéseket olyan minőségben végezni, mint ahogyan mindig is szoktuk, de szerencsére feltalálom magam és folyamatosan elvégzem az előírt edzéseket. Néha kreativitást igényel, de nem okoz gondot. Viszonylag jól viselem a "karantént". 

Az egészség a legfontosabb, ez egyértelmű, de szerinted jó döntés volt befejezettnek tekinteni a bajnokságot? Lett volna annak realitása, hogy júniusban folytatódjanak a küzdelmek? 

Jó döntésnek tartom a bajnokság befejezését. Valóban az egészség a legfontosabb. Ilyen körülmények között senki sem tudná megjósolni, mikor játszhattuk volna le a hátralévő meccseket. A felkészülésünket is igen megnehezítette volna a mostani helyzet.

Miként éled meg az MKSZ döntését? Az, hogy a tavalyi végeredmény alapján jelölik ki a nemzetközi kupaindulókat, meglehetősen rosszul érinti a Siófok csapatát. Egy kicsit olyan, mintha kárba veszne az idei munkátok, nem?  

Meglepődtem a döntés hallatán. Csalódott vagyok, mert a felkészüléstől kezdve rengeteget dolgoztunk mi játékosok, az edzők, a stábtagok és a klubban mindenki azért, hogy a céljainkat megvalósíthassuk. Most úgy érzem, hogy minden amit beletettünk, kiharcoltunk, kárba vész.

Gondolom értekeztetek már a csapattársakkal és az edzőkkel. Ők hogyan fogadták a döntést? Milyen hangulat uralkodik csapaton belül? 

Nem túlzás azt állítanom, hogy szomorúságot, csalódottságot , elkeseredettséget tapasztalok a csapattársaimon és a klub dolgozóin is egyaránt.

Mit gondolsz, a következő idényben meg tudjátok ismételni az idei remek szereplést és képesek lehettek kivívni a BL szereplést? 

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a teljesítményünkkel megmutassuk és bebizonyítsuk, hogy milyen erőt képviselünk. Összetartó csapat vagyunk és képesek vagyunk egy újabb remek szezont produkálni. Nem adjuk fel! Szikit idézve: nyertünk nagy csatákat, bízom a csapatban, a klubban, és természetesen alig várom, hogy ismét normál körülmények uralkodjanak és közösen munkába állhassunk. 


/Zoli/