Miért van ennyi sérülés a Bayern Münchennél?

2017.08.09

Mi lehet a gond a Bayern Münchennél? Valami egészen biztos, hogy van, mert már évek óta átlagon felüli a sérülések száma a bajor csapatnál. 

Korábban Pep Guardiola nyakába varták, de azóta már Ancelotti az edző és nem csökkent jelentősen a sérülések száma. Jelenleg is 9 sérült játékos van, igaz a többségük már közel a visszatéréshez (Neuer, Javi Martinez, Boateng, Alaba, Bernat, F. Götze, Thiago, Robben, James). James Rodriguez alighogy megérkezett új csapatához, rögtön megtapasztalta, hogy megy ez, hamar megsérült, talán már az 1-2. bajnokin pályára léphet. 

Azt sem mondhatnánk, hogy csak az öregedő játékosok sérülnek, igaz, hogy Robben és Ribery gyakori vendég az orvosnál, de mellettük Boateng, Thiago és Javi Martinez is sokszor sérült. 

A visszatérés lenne túl korai?

Korábban az is felmerült, hogy túl korán térnek vissza a játékosok egy-egy sérülés után. Nemegyszer volt olyan, hogy egy játékos alighogy visszatért, máris megsérült újra. Ezt a problémát elvileg orvosolták, bár a mellékelt ábra szerint nem úgy néz ki.

Az edzések lennének túl megterhelőek?

Aligha, hisz Guardiola korábbi és jelenlegi csapatánál sincs ennyi sérülés és Ancelotti korábbi klubjainál sem volt ez rendszeres. 

Bármi is a probléma a Bayernnek meg kell találnia a megoldást, he nem akar úgy járni, ahogy az elmúlt években, hogy volt olyan meccs mikor csak 4 játékos ülhetett le a padra. 

/Zoli/