Miért éppen Kína?

2017.07.16

A cikkben olyan labdarúgók után eredünk akik még simán megállnák a helyüket egy európai topcsapatban, ehelyett Kínába igazoltak.

Hulk - SPIG

A 30 éves csatár könnyedén focizhatna egy Sevilla szintű csapatba, helyette a SPIG-ben keresi millióit. Anyagilag jobban megéri neki így, de azért szívesen megnéztem volna még egy topbajnokság csapatában.

Oscar - SPIG

A Chelseanél létszámfölöttivé vált Oscar és a télen Kínába igazolt. Még csak 25 éves, jó eséllyel visszatérhet még az öregkontinensre, de kár azért a pár évért amit kínába vesztegel. Egy Juventus Inter csapatba még beillene, ha vissza is tér Európába, aligha tud ilyen nagy csapathoz igazolni.

Alex Teixeira - JS Suning

Teixeira szerződése már készen állt a télen a Chelseahez, ennek ellénére eligazolt kínába a Shaktarból. Kiváló formában volt a brazil, remek pályafutás lehetett volna előtte, de ezt eldobta Kínáért és a pénzeszsákért.

Paulinho - Evergrande

Két éve a Tottenhamtől igazolt kínába a brazil középpályás. Mostanság arról szólnak a hírek, hogy visszatérhet Európába és nem is akárhová, a Barcelona hívja. 

Gervinho - HB CFFC

Gervinho a Romától igazolt Ázsiába, 2016 januárjában. Az elefántcsontparti csatár a Románál több lehetőséget kapott, mint korábban az Arsenalnál. Maradhatott volna egy Valencia - Everton színtű csapatban. 30 éves aligha lesz már olyan nagy csapat játékosa, mint a Roma vagy az Arsenal.

Anthony Modeste - TJ Quanjian

Modeste most nyáron igazolt kínába., A Kölnben kiváló idénye volt Modestenek, nagyobb csapatok is hívták volna. 29 évesen döntött, a pénzt választotta.

Graziano Pellé - SD Luneng

Az olasz csatár a Southamptont hagyta ott a kínaiakért. Pellé a jovő évi VB-n is részt vehetne, de Kínából erre nincs esélye. 32 évesen, már aligha látjuk Európába focizni.

Axel Witsel - TJ Quanjian

Mindenki azt gondolta viccel Witsel amikor kínába igazolt, de nem. Witsel a Juventushoz nagyon közel volt, mindenki várta a hivatalos bejelentést, helyette a kínai csapat igazolta le.

Odion Ighalo - CC Yatai

A nigériai csatár sztár volt a Watfordnál. Remek formában focizott, de januárban kínába szerződött, ezzel eldobva a tovább fejlődés lehetőségét.

Ennyi lett volna a cikk a játékosokról akik elpazarolták pályafutásuk egy részét a kínaiak pénzéért. 


/Zoli/