Mi történik az Internél?

2018.02.06

Az Inter Luciano Spallettivel remekül kezdte a szezont, de az utóbbi időszakban rendre leszerepel a gárda. Az Inter az európai kupaporondon nem érdekelt ebben a szezonban, de ősszel még, úgy tűnt, hogy Spalletti csapata komoly kihívója lehet a Serie A címvédőjének, a Juventusnak. Mára már más a helyzet.

Az Inter a 2017/18-as Serie A szezont a Fiorentina ellen kezdte, simán 3-0-ra nyert Spalletti csapata. A második bajnokiját a Roma ellen játszotta az Inter, s itt is győzni tudott, méghozzá 3-1-re. A két rangadón elért győzelem nagy löketet adott a csapatnak, s a 17. fordulóig veretlenek maradtak. A Napoli és a Juventus sem tudta legyőzni őket, mindkét klub 0-0-ás döntetlent játszott a remekül védekező Interrel. A Bologna és a Torino ellen is becsúszott egy-egy iksz, de így is a Juventus és a Napoli sarkába tudott lenni a milánói klub. Úgy nézett ki, Spallettii a megmentő, s ő újra nagy csapatot kovácsol az Interből.

Karácsony előtt azonban összeroppant a klub. Az Udinesetől 3-1-re kikaptak, előtte 3 gólt egyszer sem kaptak a bajnokságban, kettőt is mindössze kétszer. Nem egyszeri kisiklás volt az Udinese elleni hazai meccs, a Sassuolo is legyőzte az Intert, ráadásul ezen a meccsen Icardi büntetőt hibázott. Majd a Coppa Itália negyeddöntőjének hosszabbításában a Milan kiejtette őket. 2017-ben jött még egy gól nélküli döntetlen a Lazio ellen, mondjuk ez még a vállalható kategória. 2018-ban még csak 1-1-es döntetlent játszott a csapat. A Fiorentina, a Roma, a SPAL és a Crotone ellen is erre az eredményre futotta.

Statisztikai adatok az Inter legutóbbi 8 meccséről:

5 döntetlen

3 vereség ( A Milan elleni kupa meccsen hosszabbításban kapott ki az Inter)

9 kapott gól

6 rúgott gól

Statisztikai adatok a Serie A 16. fordulójáig:

12 győzelem

4 döntetlen

33 lőtt gól

10 kapott gól

Amint látható, a védekezésben és a támadásban is hibák keletkeztek. Az Inter 8 meccs alatt csak 1-gyel kevesebb gólt kapott, mint előtte kétszer annyi találkozón. Sokáig a Skriniar, Miranda belsővédő párost lehetett dicsérni, de az utóbbi időben az ő teljesítményük is nagyot romlott. A támadás nagyon Icardira épül, az argentin csatárnak 18 gólja van a ligában, Ivan Perisic 7 találatig jutott, de rajtuk kívül egyetlen játékos sem tudott 3-nál több gólt lőni. Nem ártana még egy jó csatárt, vagy egy gólerős szélsőt igazolniuk. 

A télen 2 játékost igazolt a klub, mindketten kölcsönbe érkeztek. A védelembe a 28 éves Lisandro Lopez érkezett a Benficatól, illetve a középpályára Rafinha a Barcelonától. Lopez még nem játszott, de Rafinha is csak elenyésző mennyiséget, talán az ő szerepeltetésük segíthet majd a csapaton. 

Az Inter még mindig a 4. a tabellán, igaz az éllovas Napolitól már 15 ponttal le van maradva, de ha így folytatja a csapat könnyen visszaeshet a hatodik-hetedik helyre. A Roma 1 ponttal van lemaradva tőlük, de a Lazio is csak eggyel van előttük, ha összeszedi magát a csapat a dobogó még meglehet.

Spallettinek sokat köszönhet az első félévért az Inter, de ha a hétvégén a Bologna ellen sem sikerül győzni, akkor nem ártana a vezetőségnek elgondolkodni az edzőváltáson, mielőtt még teljesen elúszna az esély a dobogóra.

/Zoli/