Mi lehet a Bayern ideális kezdője az új szezonban?

2017.07.21

 A Bayern Münchennél már aligha várható nagy mozgolódás. Most megpróbáljuk a bajoroknak megtalálni a legjobb kezdőjüket.

Oldalunk által legideálisabbnak gondolt kezdő:

                       Neuer

Kimmich   Boateng   Hummels    Alaba

          Tolisso            Thiago 

Robben            Vidal                    James 

                  Lewandowski

Manuel Neuer: Amennyiben Neuer egészséges, aligha kell komoly konkurenciával megküzdenie. A 31 éves kapus lett a bajorok új csapatkapitánya Lahm visszavonulása után.

Joshua Kimmich: A fiatal játékos kijelntette, hogy bárhol hajlandó segíteni csapatát, noha középpályást szeret leginkább játszani. Kimmich jó eséllyel megörökölheti a jobbhátvéd szerepét Lahmtól.

Jerome Boateng: Boatengről pletykálták, hogy elhagyhatja a csapatot, de ezek a hírek elcsendesedtek. Amennyiben marad kulcsembere lehet a csapatnak.

Mats Hummels: Javi Martinez remek formában játszik és Süle is érkezett, ám Hummelsnek így is ott a helye a kezdőben.

David Alaba: A 25 éves osztrák védő évek óta kulcsembere a Bayernnek, a jövőben is így lehet ez. Bernat jól helyettesíti az osztrákot, de Alaba az elsőszámú választás a posztra.

Corentin Tolisso: A fiatal francia középpályás kiváló igazolása lehet a Bayernnek. Nem lesz könnyű a kezdőbe kerülnie. A 22 éves játékos remek képességeivel hamar a német bajnok kezdőjébe kerülhet.

Thiago Alcantara: Thiago Alcantarara komoly szerep vár a következő szezonban. Thiago tavaly is remekül összekötötte a Bayern védekezőit a támadókkal, fontos játékosa Ancelotti csapatának.

Arjen Robben: Robben már 33 éves, de egészségesen még mindig kiváló formában képes játszani. Az előző szezonban Lewandowski mögött második helyen végzett a házi góllövőlistán. Amennyiben így folytatja az előttünk álló szezonban is kulcsembere lehet a Bayernnek.

Arturo Vidal: Vidalnak is van konkurenciája, de azért még mindig helye van a bőrnadrágosok kezdőjében. A chilei most kezdi meg a 3. szezonját a bajor csapatnál.

James Rodriguez: A kolumbiait 2 szezonra kapta kölcsön a Bayern, de ezután kivásárolhatják a Real Madridtól. James a Real Madridnál támadóközéppályást játszott, Németországban viszont a szélen bizonyíthat. 

Robert Lewandowski: A lengyel csatár helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben. Lewandowskinak még klasszikus center cseréje sincsen igazán, így rengeteg meccsett kell végig robotolnia.


A Bayern München felnőtt kerete jelenleg 26 főből áll, de többen is kölcsönbe mehetnek, például Fabian Benko, Niklas Dorsch, Felix Götze vagy éppen Marco Friedl. Renato Sanches jövője is kérdéses, a Milan szívesen látná piros-feketében. Most 5 olyan játékost nézünk meg akik nem fértek be a legjobb 11-be, de fontos szerepük lehet.

Juan Bernat: Bernat kevesebb lehetőségre számíthat Alaba mögött, de talán kevésbé fontos bajnokikon majd megkapja az esélyt a spanyol. Bernat nem kulcsembere a Bayernnek, de az egyik legjobb kiegészítő ember lehet.

Javi Martinez: A spanyol védő az elmúlt szezonban kiválóan pótolta a gyakran sérült Boatenget. Sérülés esetén is van kire támaszkodnia a münchenieknek.

Thomas Müller: Müllernek nehéz szezonja volt az előző, mindössze 5 gólja volt a Bundesligában. A 27 éves játékosnak többek szerint jót tenne a klubváltás, de valószínűleg marad. Ebben a formában nem tartozik a legjobb 11 játékos közé, de amennyiben visszatalál a helyes útra a kezdőbe is egyenes út vezethet.

Franck Ribery: Ribery már 34 éves és sokat bajlódik sérüléssel. Az alapkezdőbe már nem egyértelmű a helye, de fontos kiegészítőembert keresve se találni jobbat nála. A sérülései nélkül még mindig remek formában focizik.

Kingsley Coman: A fiatal szélső egyelőre még nem való a Bayern kezdőjébe, ilyen posztriválisokkal szemben. Comannak jobb volt a 2015/16-os szezonja, mint a tavalyi, az idén még több kell tőle is, ha BL-t akar nyerni a csapattal.

Ők a Bayern München fő csere játékosai, de Rafinha, Rudy és Süle is számíthat lehetőségre, és amennyiben jól szerepelnek....

Ennyi lett volna a Bayern München előzetes csapatát bemutató cikk.

/Zoli/