Mexikói nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.10.28

A tegnapi időmérőedzésen a Red Bullok kisajátították az első sort. Az élről Ricciardo a második helyről pedig Verstappen startol. A harmadik rajthelyet Hamilton a negyediket pedig Vettel szerezte meg. 

Nézzük kinek mennyi esélye van a futamgyőzelemre:

Daniel Ricciardo - 25%

Remélhetőleg egy nagyon izgalmas futam előtt állunk, melynek akár 5-6 esélyese is lesz. Ricciardo a favorit hiszen az élről rajtolt és láthattuk, hogy a Red Bullok egész hétvégén domináltak. Azért nem lesz egyszerű dolga, jó eséllyel csapattársa is megnehezíti majd a dolgát és akár a technika is közbeszólhat. Mindenesetre az ausztráltól szép búcsú lenne, ha még tudna futamot nyerni a bikákkal a hátralévő 3 verseny valamelyikén. 

Max Verstappen - 23%

Pénteken és szombat délelőtt is Verstappen volt a gyorsabb, de az időmérőre Ricciardo talált valamit, s legyőzte a csapattársat. Azért a hollandnak így sincsenek rossz esélyei, mivel a Red Bull minden bizonnyal hagyja majd őket versenyezni. 

Sebastian Vettel - 19%

A Ferrari német versenyzőjének még egy minimális esélye van a világbajnoki címre. Vettel Vb címéhez arra lenne szükség, hogy minden hátralévő versenyt megnyerjen, úgy, hogy Hamilton nem szerez négynél több pontot. Vettel valószínű hajtani fog a futamgyőzelemért, de legbelül ő is tudja, hogy szinte sansztalan az idei VB címre. 

Lewis Hamilton - 18%

Ezen a hétvégén nem a Mercedes tűnik a favoritnak, de azért Hamilton csak bejött a két Red Bull mögé az időmérőn. A brit versenyzőnek már csak 5 pontra van szüksége és biztosan világbajnok. Hamilton túl nagy kockázatot aligha fog vállalni a győzelemért, számára ma a világbajnoki cím bebiztosítása a feladat. 

Valtteri Bottas - 8%

A Mercedes finn versenyzője csak az ötödik helyről várja az indulást. Nem sok esély látszik arra, hogy megszerezze szezonbáli első futamgyőzelmét. Szumma szummaárum talán egy kaotikus futamból kijöhet nyertesen. 

Kimi Räikkönen - 6%

Räikkönen múlt héten 5 és fél év után nyert újra futamot. remek hétvégét zárt Amerikában, de Mexikóban aligha tudja megismételni a győzelmét. A hatodik helyről rajtolva egyáltalán nem lesz könnyű dolga. A dobogó talán meglehet neki, de a győzelmére nem fogadnánk nagy pénzben.

Valaki más - 1%

A mai Forma 1-ben csak akkor lenne másnak lehetősége nyerni, ha a top 3 csapat mind a 6 autója kiesne, vagy jelentősen visszaesne a verseny végén, különben esélytelen, hogy Perezt, Ocont, Alonsot vagy éppen Charles Leclercet lássuk a dobogó tetején ünnepelni. 


A verseny 20:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti. 


/Zoli/