Mexikói nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.10.29

A tegnapi időmérőedzésen Sebastian Vettel megszerezte pályafutása 50. pole-pozícióját. A négyszeres világbajnok mögül Max Verstappen és Lewis Hamilton indul majd. Most még csak Sebastian Vettel négyszeres bajnok a mezőnyben, de ez a futam után könnyen változhat, ugyanis Hamiltonnak elég az 5. hely ahhoz, hogy bebiztosítsa negyedik VB címét. Az időmérő pozitív meglepetése még Esteban Ocon, aki sokkal jobban ment hazai pályán versenyző csapattársánál Pereznél, és még a Red Bullos Daniel Ricciardot is megelőzte, így a 6. helyről startolhat. 

Szokásos rovatunkban azt nézzük meg, hogy mekkora esélye van megnyerni a futamot egyes pilótáknak.

Sebastian Vettel - 30%

Nagyon jó esélye van Vettelnek a futamgyőzelemre, az más kérdés, hogy jó eséllyel a győzelemmel sem tudná életben tartani világbajnoki esélyeit. Azért könnyű dolga biztosan nem lesz Vettelnek, Verstappen nagyon gyors és elszánt is, biztosan megnehezíti majd a német dolgát. Persze ott van Hamilton is aki meg talán győzelemmel szeretné ünnepelni VB címét. 

Max Verstappen - 25%

Verstappen nagyon belehúzott itt a szezonvégén, tegnap sem múlt sokon, hogy nem tudott polet szerezni. A Red Bull nagyon gyors itt Mexikóban, így simán versenyre kellhet a holland a Ferrarikkal és a Mercedesekkel.

Lewis Hamilton - 22%

Mint említettük Hamiltonnak az 5. hely is elég a VB címhez, de azért ne gondoljuk azt, hogy a brit megelégedne egy 5. pozícióval. A legszebb ünneplés úgy lehetne, ha Hamilton meg is nyerné a futamot, ez fűtheti a még háromszoros világbajnok brittet. 

Valtteri Bottas - 10%

Valtteri Bottas a 4. helyről várja az indulást. Bottas már igen-igen megközelítette Vettelt, így komoly lehetősége nyílt arra, hogy akár meg is előzze őt az összetettben. amennyiben ma minden rendben megy, aligha fog Bottas a dobogó tetején ünnepelni.

Kimi Räikkönen - 5%

Raikkönen az 5. helyről startolhat. A finn világbajnok már évek óta nem nyert futamot, és, ha nem történik valami különleges akkor ez e futam után sem fog változni.

Daniel Ricciardo - 4%

A Red Bull tempója nagyon jó ezen a pályán, és tudjuk Ricciardo mire képes, egy kaotikus verseny talán ismét neki kedvezhet. Sokkal jobb esélye is lehetne a futamgyőzelemre, ha nem rontja el az időmérőt és nem lenne kénytelen a 7. helyről indulni.

Más - 3%

Nem írunk le senkit, de azért több mint meglepő lenne, ha nem a fent említettek közül nyerné meg valaki a futamot. Esteban Ocon tempója volt még biztató és talán Sergio Perez kaphat valami pluszt a hazai közönségtől, de azért győzelemre n számítsunk tőlük. 

A futam 20:00-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti! Jó szurkolást mindenkinek a nagydíjhoz!

/Zoli/