Mexikó - Németország előzetes

2017.06.29

Ma rendezik a Konföderációs Kupán a második elődöntő, ahol kiderül ki lesz Chile ellenfele a döntőben. Az összecsapás 20:00-kor kezdődik és az M4 sport élőben közvetíti.

Németország:

Joachim Löw kerete, igazán fiatal, alig pár labdarúgó van már túl a 20. válogatott fellépésén. Tétmeccsen többen is a tornán játszottak először a válogatottban. Abszulút tartalékos a keret, fiatalokból áll, Löw megnézheti a tronán, hogy kire számíthat a jövő évi VB keret összeállításánál.

Kamerun ellen ünnepelte 100. győzelmét Löw a Nationelf kispadján. Csapata így is meglehetősen versenyképes, Mexikó ellen is könnyen meglehet a továbbjutás.

A csapat kulcsembere: Julian Draxler

Draxler csapatkapitányként utazhatott Oroszországba, 23 éves kora dacára. Ő a legtapasztaltabb a maga 33 válogatott fellépésével. A kupán Ausztrália ellen szerzett gólt büntetőből, a PSG középpályása, talán Mexikó ellen csapata élére állhat midnen tekintetben... 

Mexikó:

Mexikó erősségét jelzi, hogy hiába kerültek Portugáliával is egy csoportba, veretlenül lehozták a csoportkört és továbbjutottak. 6 góljukat 6 különbözű játékos lőtte a csoportkörben Araju, Hector Moreno, Lozano, Chicharito, raul Jimenez és a 33 éves Oribe Peralta is betalált már.

Minőségi keretük van, amivel a megfiatalodott Németek ellen, atlán lehet is keresni valójuk. Rafa Marquez is pályára lépett a tornán, bár ő már csak kiegésíztő ember, így a scapatkapitányi karszalagot többynire Guadrado hordja.

A csapat kulcsembere: Hector Herrera

A porto játékosa mindhárom csoportmeccsen kezdőként kapott szerepet, bélküle elképzelhetetlen a mexikóiak középpályája. Az oroszországi győzelemben kulcsszerepet vállalt, ugyanis mindkét Mexikói gólt ő készítette elő, azért a németek ellen majd nehéz dolga lesz...

Remélhetőleg kiélezett jó meccset láthatunk majd.


/Zoli/