Menesztették Ljubomir Vranjest a Telekom Veszprém éléről

2018.10.01

A Telekom Veszprém a mai napon jelentette be hivatalos oldalán, hogy Ljubomir Vranjest felmentették a vezetőedzői teendői alól. Vranjes mellett Björn Sätherström és Eklemovics Nikola is elhagyja a csapatot.

Vranjes 2017 nyarán vette át a csapat irányítását Sokat vártak a svéd szakembertől, aki Xavier Sabatét váltotta a kispadon, akivel sehogy sem akart összejönni a BL cím, hát Vranjessel sem sikerült elhódítani a trófeát...

Már az első éve sem sikerült túl jóra Vranjesnek a bakonyiak élén, ennek ellenére akkor még maradhatott a helyén. Csak a magyar kupát tudta elhódítani a Veszprém, ami egy ilyen patinás együttestől édeskevés. A bajnoki döntőben a Szegedtől szenvedtek vereséget az Építők, és a BL-ben sem remekeltek, a nyolcaddöntőben a nem épp nagy erőket képviselő Skjern ellen maradtak alul. 

Vranjes az előző évadban arra hivatkozott, hogy még nem érett össze a csapat és ez még nem az ő kerete, majd jövőre. Sokan fiatalítást vártak a svéd szakembertől, aki elküldte a korosodó Renato Sulicot és Schuch Timuzsint, de olyan játékosokat igazolt, mint Sterbik Árpád vagy épp René Toft Hansen, akik bőven benne vannak a korban. Ráadásul az Ugalde helyére érkező Strlek is elmúlt már 29 éves. Ezt még elnézné neki az ember, ha működne a dolog, de a BL-ben 3 forduló alatt 2 vereséget szenvedett el a Telekom Veszprém. A Vive Kielce legyőzése mellett a Barcelonától és a Vardartól kaptak ki. A macedónok elleni mérkőzés végén a közönség közösen skandálta Ljubomir Vranjesnek, hogy: ,,Auf Wiedersehen". A vezetőség vette a jelzést és gyorsan cselekedett.

Számomra kicsit furcsa, hogy miért pont most jött el az edzőváltás ideje. Sokkal érthetőbb lett volna, ha az előző idény végén zavarják el a stábot, ugyanis, így most semmivel nem lett könnyebb a csapat helyzete. Jelenleg edző nélkül áll, és újra egy átmeneti idény várható a klubnál. Véleményem szerint, ha már eddig akkora volt a bizalom Vranjes felé, akkor még maradhatott volna erre az évre, vagy addig amíg nem megy el teljesen a szekér. Persze a Veszprém vezetősége másképp gondolkodott, talán abban bíznak, hogy egy új edzővel már az idén meglehet a hőn áhított BL serleg, ha  meglesz akkor senki nem fog szólni egy szót se...


Az új edző kiléte még kérdéses, amíg nincs végső megoldás, addig Gulyás István vezeti majd a csapatot. 


/Zoli/