Menesztették Carlo Ancelottit

2017.09.28

Betelt a pohár a Bayern München vezetőségénél, ennél sokkal többet várnak, így már most menesztették Carlo Ancelottit.

Tény nem kezdte jól a szezont a Bayern, a bajnokságban a Hoffenheimtől kikapott, míg a Wolfsburggal csak egy döntetlenre futotta. Tegnap a PSG-től szenvedett 3-0-ás vereséget a csapat, ekkor lett elég. A Bayernnél nem azt a játékot láthattuk, amit az elmúlt évben megszokhattunk, de azért ezek az eredmények nem annyira szörnyűek, pláne elnézve ezt a PSG-t.

Én egy picit hirtelen meghozott döntésnek tartom az olasz menesztését. Még nagyon a szezon eleje van, és gondoljunk csak bele 2 éve Allegri a Juventussal ennél sokkal rosszabbul kezdett, végül mégis bajnok lett és a BL-ből is csak a Bayern München ütötte ki őket, ráadásul a következő évben pedig BL döntőig menetelt a klubbal. Érzésem szerint még kaphatott volna lehetőséget Ancelotti, hogy összerázza az együttest. Szezon közben edzőváltás egy ilyen nagy klubnál rosszul is elsülhet, ráadásul a Bayernnél még azért nincs minden veszve, de talán pont ez sarkalta a vezetőséget arra, hogy még most váltsanak, mikor megmenthető a szezon. 

Mi lesz Ancelottival?

58 évesen, még meglehet, hogy belevág egy új kalandba, többen az AC Milan kispadján tudnák a legjobban elképzelni őt.

Ki lesz a Bayern München edzője?

Egyelőre Willy Sagnol, ugyanis ő az ideiglenesen kinevezett tréner, a Hertha ellen minden bizonnyal ő küldi pályára a csapatot. A válogatott szünet most jókor fog jönni a Bayernnek, lesz idejük rendet tenni a vezetőség körül. 

Thomas Tuchel is esélyes lehet a posztra. A 44 éves német tréner a Dortmundot irányította 2 éven keresztül, de az idén már nem ő vezeti a sárga-feketéket. Az első szezonja meglehetősen jól alakult a Dortmundnál, a második sem volt túl tragikus, de nem tudott feljebb lépni a csapattal.

Julian Naglesmann neve is szóba került. A Hoffenheimet tavaly a negyedik helyig vezette, s az idén sem kezdet rosszul, ezt mindössze 30 évesként érte el. Azért én nehezen tudnám elképzelni, hogy most otthagyja a Hoffenheimet. Annál is inkább, hiszen ha esetleg megbukik, akkor 31-32 évesen már egy negatív bélyeg lesz az önéletrajzában, míg egy középcsapatnál jelenleg kiválóan megy neki. 

Több név is szóba jöhet még, most talán Jürgen Kloppot emlegetik még sokan, de én nehezen tudom elképzelni, hogy otthagyja a Liverpoolt és most a Bayern München edzője lesz.

Mi lesz a leendő edző dolga?

Lesz melója a csapattal az új edzőnek az biztos.

- Elkerülni a sérüléseket

- Megtalálni a remek összhangot a fiatalabb és az idősebb játékosok között.

- Robben és Ribéry erejét okosan beosztani, hogy a fontos mérkőzéseken csúcsformában segíthessék a csapatot

- Müllert újra jó formába hozni

- Szerezni egy remek második számú kapust Neuer mögé

- Szerezni egy fiatal centert Lewandowski mögé

- Végül visszavezetni a Bayern Münchent a csúcsra, és újból triplázni.

Szerintetek ki lesz az új tréner?

/Zoli/