Megkezdődött az NB1

2017.09.10

Megkezdődött a férfi kézilabda NB1, immár nem csak előrehozott mérkőzések voltak, hanem beindult a meccsdömping. A cikkben a tegnapi találkozókról számolunk be.

Telekom Veszprém - Csurgói KK - 31:15

Nem volt egyszerű szezonnyitója a Csurgónak, hisz a bajnok Veszprémet fogadták. A tavalyi 5. helyezett, nem kezdte jól a meccset, ahogy az várható volt, a Veszprém már 4 és fél perc után 4-0-ra vezetett. A Veszprém egyértelműen a Csurgó fölé nőtt, a félidőre 19-6-os vezetéssel mehetett a címvédő. Végig az irányítása alatt tartotta a mérkőzést a Veszprém, a végeredmény 31-15 lett.

A Csurgónál a jobbszélső Marko Vasic szerzete a legtöbb gólt, 6-ot, ebből 5-öt hetesből ért el. A Veszprémet Dejan Manskov vezette, a balszélső nyolcszor is eredményes volt. A csapat svéd beállósa, Andreas Nilsson is jól játszott, 4-szer sokkolta a csurgóiakat góljával. Az irányítók is biztatóan játszottak, Lékai és az új igazolás, Győri Mátyás is 2-2-szer volt eredményes.

Sport36 Komló - Dabas KC - 25:26

Egy a végletekig kiélezett mérkőzést láthattak a mérkőzésre kilátogatók. A mérkőzés 7. percben már 4-0 volt az állás a vendégek számára, de innen még vissza tudott jönni a Komló. A félidőre 3 gólos előnnyel fordulhatott a Dabas. Az 55. percben 23:23-nál egyenlített ki a Komló, úgy nézett ki, hogy még így is meglehet a mérkőzés. A Dabastól fél perccel a mérkőzés vége előtt kizárták Halász Leventét, és hetest dobhatott a Komló 25:26-os állásnál. Hatalmas lehetőség volt ez , legalább a döntetlen megszerzésére, de Igor Markovic elhibázta, így az újonc Dabas győzelemmel kezdte az idényt.

A Komlónál Srecko Jerkovic dobta a legtöbb gólt, hetet. Igor Markovic is betalált hatszor, de ő két hétméterest is kihagyott. Az újonc Dabast Halász Levente és Marinko Kekezovity vezette sikerre, mindketten 6-szor találtak be.

SBS Eger Eszterházy - Orosházi FKSE Linamar - 27:25

Szoros mérkőzést hozott ez a találkozó is. Az Orosháza a mérkőzés elején még 3-2-re vezetett is, de aztán átvette a vezetést az Eger, s meg is tartotta azt a mérkőzés végéig. A félidőre 12-10-es állással mentek a csapatok. A második félidő elején 2 percet kapott Antal Szabolcs az Orosháza oldalán. A viharsarkiak lehozták a kapusukat, s úgy támadtak, ez meghatározó volt, mivel az egriek beállósa Andrej Petró kétszer is saját térfeléről dobta be a lasztit az üres kapuba, így már 14-10-re vezetett csapata. A 40. percnél már csak 1 gól volt a különbség. Az orosháziak abban bízhattak, hogy az egriek elfáradnak, mivel támadásba nem sok variációs lehetősége volt Tóth Edmond vezetőedzőnek. A mérkőzés végén az Orosháza fent védekezett, egy gólt szereztek is, de az egyenlítés nem jött össze, sőt Lezák Áron révén bebiztosította a győzelmet a tavalyi ligakupa győztes klub.

Zoran Radojevic a hátán vitte az Orosházát, 7 góljával a meccs legeredményesebb játékosa lett. Az Egernél Szabó Péter és Igor Radojevic hiánya is komoly fejfájást okozhatott, de végül a kisebb létszámú csapattal is behúzták a meccset. Radoslav Antl szokásához híven remekelt 8-szor volt eredményes, de Inal Aflitulin sem mutatott rossz formát, 6 gólt szerzett. 

Ma két mérkőzést rendeznek!

18:00 Balatonfüred - Budakalász

18:00 Vác - Gyöngyös

/Zoli/