Marokkó - Irán - meccselőzetes

2018.06.15

A B csoport első találkozóján a marokkói válogatott mérkőzik meg Iránnal, ma 17:00-tól. 

A mérkőzés esélyese a Hervé Renard vezette marokkói csapat. Az együttes 18 mérkőzés óta veretlen, ennél hosszabb veretlenségi szériában csak a spanyol és a belga válogatott van. Ha ez nem lenne elég a játékoskerete is acélosabb az afrikai gárdának. A transfermarkt.de adatai alapján Marokkó kerete több mint 2,5-szer többet ér, mint Iráné. 

A felkészülési mérkőzéseken:

Marokkó május végén legyőzte Üzbegisztánt és döntetlent játszott Ukrajnával, majd júniusban Szlovákia fölött aratott 2-1-es győzelmet, míg az észteket 3-1-re verték idegenben. 

Irán is megmérkőzött Üzbegisztánnal, s nyertek 1-0-ra. Május végén Törökországtól 2-1-re kaptak ki, majd az utolsó VB előtti meccsen Litvániát verték 1-0-ra.

Várható kezdőcsapatok:

Marokkó

                      Munir

N. Amrabat Benatia Saiss Hakimi

      Boussoufa      El Ahmadi

Harit         Belhanda        Ziyech

                  El-Kaabi

Irán

                     Beiranvand

Mohammadi Pouraliganji Cheshmi Razaeian

          Shojaei        Ezatolahi

Taremi          Ansarifard            Jahanbakhsh

                      Azmoun


Marokkó egyáltalán nem érdemtelenül van itt a világbajnokságon elvégre Elefántcsontparttal is egy selejtezőcsoportba voltak, és gólt is alig kaptak a Renard irányítása alatt. Ezzel a kerettel komoly esélyük lehetne a legjobb 16 közé jutni, de pechjükre Spanyolországgal és Portugáliával is egy csoportba kerültek, így a B jelű kvartettből nagyon nehéz dolguk lesz. Amennyiben a nyolcaddöntős álmaikat még tovább szeretnék szövögetni, akkor Iránt muszáj elverniük.

A marokkóiak közül Hakimi, Ziyech, Benatia és a Schalke tehetségének, Amine Haritnak is ismerősen csenghet a neve. Nordin Amrabat is az ismert játékosok közé tartozik, de sokak meglepődhetnek a posztján. A Leganes 31 éves játékosára a válogatottnál szélső hátvédként számít az utóbbi időben a szövetségi kapitány, pedig ő valójában támadó. Mivel Hakimit leszámítva igazán jó szélső védője nincs a csapatnak praktikusnak tűnik Amrabatot ott játszatni, elvégre a gyorsaságának köszönhetően a támadásokat is kísérheti. 

Az iráni válogatottnál a Rubin Kazan támadója, Sardar Azmoun a leggólveszélyesebb játékos. A 23 éves csatár 33 válogatott meccsén 23 gólt szerzett, bár a klubcsapatában nem játszott túl jól az idén, mindössze 5 gólt lőtt. Rajta kívül az AZ Alkmar szélsőjére, Alireza Jahanbakhshra lesz érdemes odafigyelni. Ebben az idényben 31 bajnokin játszott 21 gólt lőtt és 12 gólpasszt osztott ki, nem lennék meglepve, ha a következő idényben már egy topcsapatnál játszana. 


/Zoli/