Marco Asensio - A debütálás koronázatlan királya

2017.08.14

Ebben a cikkben a Real Madrid fiatal spanyol tehetségéről, Marco Asensioról lesz szó.

Egy éve Zidane úgydöntött, hogy Marcot nem adja még egy évre kölcsönbe, és a Real felnőtt csapatának a tagjává teszi. Akkor sokak gonodlták, hogy nem neki való a Real Madrid, DE azóta már nem így van!

Szinte az összes tornán Madrid mezben az első meccsén betalált.

UEFA Szuperkupa

Egy éve Asensio hatalmas góllal szerezte meg a vezetést a Real számára a Sevilla ellen. A spanyol a 16-on kívül eresztett el egy óriási ballábas lövést, ami a jobb felsőben kötött ki. A meccs végén 3-2 nyert a királyi gárda.

LaLiga

Tavaly a Madrid a Real Socidead ellen kezdte a bajnokságot, ahol a 44. percben egy kiugratás után Asensio átemelte a kifutó a labdát kapus felett (2-0). A meccset a Real 3-0 nyerte, Bale kétszer, Asensio egyszer köszönt be a meccsen.

Bajnokok Ligája

A fiatal tehetség a Legia ellen debütált a Bl-ben, a 37. percben szerezte meg élete első Bl meccsén első gólját. A meccset a Real 5-1 behúzta.

Spanyol Kupa 

A Real először a Cultural Leonesa otthonában kezdte a kupát. Itt Asensio a 31. percben talált be. A végeredmény 7-1 lett a vendégek javára.

Spanyol Szuperkupa

Marco élete első Spanyol Szuperkupa meccsét tegnap, a Barcelona ellen játszotta, ahol a 90. percben egy kontra után lőtt hatalmas gólt, amivel beállította a 3-1 végeredményt.

Egy-két érdekesség Asensioról:

Jobbik lába: Bal

Mezszáma: 20

Értéke: 20 millió euró (transfermarkt.de)

Nevelő együttes: Mallorca FC

Születési helye: Palma de Mallorca

Kevesen tudják, de az édesanyja holland származású, és sokak szerint jobban járt volna ha az anyja nevén kezd focizni, ami nem más, mint Willemsen.

Ennyi lett volna ez a cikk, remélem tetszett!

/Csaszi/