Manchester United - Legendák, akiknek nem ment Manchesterben

2019.03.06

Érkezik a Manchester Unitedes rovatunk hatodik része, melyben olyan nagyszerű játékosokat mutatunk be, akik máshol csodás karriert futottak be, de Manchesterben nem tudtak érvényesülni. 

Diego Forlán

Forlánt 2002 januárjában igazolta le 11 millió €-ért a Manchester United az Independiente csapatától. Az uruguayi csatár két és fél évet töltött az Old Traffordon, de nem tudott igazán meghatározó szerepet betölteni a csapatban. Első fél szezonjában hiába kapott közel 20 meccsen lehetőséget nem tudott betalálni. Ezt követően volt egy 9 és egy 8 gólos idénye, de teljesen átlagos játékosnak tűnt. 98 mérkőzésen 17 gólja és 8 gólpassza volt a csapatnál. 25 évesen a Villarrealba igazolt, majd az Atletico Madridnál vált klublegendává. 

Radamel Falcao 

A kolumbiai csatár a 2014/15-ös szezonban erősítette a Manchester Unitedet kölcsönben, na jó, az erősítette, egy erős túlzás. Falcao épp egy hosszú sérülésből tért vissza, amikor az Old Traffordra került, így kétséges volt, hogy vissza tudja-e nyerni a korábbi szériáját. nem tudta, legalábbis akkor még nem. 26 Premier League találkozón 4 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. pályafutása egyik leggyengébb idénye volt az. 

Victor Valdés

A Barcelona korábbi kapusa 2015 januárjában szabadon igazolható volt amikor megkereste őt a Manchester United. 2016 júliusáig tartozott a vörös ördögök kötelékébe, de ebbe az időszakból is 3 hónapot Belgiumban töltött kölcsönben. Hiába volt éveken át a Barcelona kezdőkapusa, Manchesterben nem kapta meg az esélyt, mindössze kétszer állt a kapuban. 

Bastian Schweinsteiger 

Schweinsteiegr 2015-ben igazolt a vörös ördögökhöz 22 millió euróért. A Bayern München klublegendája ugyan már túl volt pályafutása csúcsán, de 31 éves létére még lehetett volna benne pár jó év, de nem volt. Már a 2015/16-os szezonja sem volt túl jó, ráadásul sérülések is hátráltatták, de ami ezután következett az még rosszabb volt. a kispadon José Mourinho váltotta Lois Van Gaalt, a portugál menedzser pedig egyáltalán nem számolt Schweinival. Többször is a második csapattal edzett, és csupán két FA Kupa és egy Európa-Liga találkozón szerepelt. Végül 2017 márciusában csendben lelépett.


A rovat korábbi részei: 


/Zoli/