Magyarország - Wales - előzetes

2019.06.11

Ma este kulcsfontosságú meccset játszik a magyar válogatott Wales legjobbjaival. A találkozó 20:45-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. 

Az EB selejtezőből eddig 3 kör zajlott le, viszont a mieinket és a horvátokat leszámítva a másik 3 együttes csak 2 mérkőzést játszott. 3 találkozón 2 győzelem és 1 vereség Marco Rossi csapatának a mérlege (Győzelem: Azerbajdzsán és Horvátország ellen, vereség: Szlovákia ellen). A horvát válogatottal pontazonossággal állunk, de az egymás elleni eredménynek köszönhetően vezetjük a selejtezőcsoportunkat, míg Wales a harmadik. Gareth Bale-ék Szlovákiát legyőzték, de a horvátoktól vereséget szenvedtek. Egy esetleges magyar győzelem esetén nagyon kényelmes helyzetből várhatnánk a folytatást és minden esély meg is van a 3 pont megszerzésére, elvégre a horvátokat is legyőztük hazai pályán. 

A mester nélkül nehéz lesz

Marco Rossi nem lehet ott a válogatott kispadján, ugyanis a Görögország elleni Nemzetek Ligája mérkőzés után Azerbajdzsán ellen ismét elküldték a kispadtól. Az olasz szakember akkor 3 meccses eltiltást kapott, melyből egyet letöltött a maradékot pedig felfüggesztették, nos most ez életbe lép. Az olasz szakember szerint a bíró súlyos szakmai hibát vétett az Azerbajdzsán elleni meccsen, mivel a szabály szerint 2 figyelmeztetésnek meg kell történnie az elküldés előtt, ezt ő azonban nem tette meg. Rossi helyettese Cosimo Inguscio lesz. 

A várható kezdőcsapatok:

Magyarország

                              Gulácsi

Lovrencsics    Orbán   Baráth     Korhut

             Nagy Ádám           Pátkai

  Dzsudzsák        Szoboszlai          Varga

                               Szalai


Wales

                       Hennessey

Davies   Ampadu   Mempham    Roberts

         D. Brooks            Allen

   D. James     Matondo      H. Wilson

                            Bale


Akikre figyelni kell:

Aaron Ramsey hiányában egyértelmű, hogy a walesi csapat legnagyobb sztárja, Gareth Bale, aki bár a Real Madridban nem élete szezonját futotta, de a válogatott más kávéház. Szintén különös képességekkel bír, az exliverpooli Joe Allen, de mellettük nem árt néhány fiatal tehetségre is figyelni. A Bournemouth 21 éves középpályása, David Brooks már a horvát válogatottnak lőtt góljával tekintélyt szerzett magának, de a Schalke tinijét, Rabbi Matondot és a Manchester United által is csábított Daniel Jamest is meg kell említeni. 

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

1975.04.16. Magyarország - Wales 1-2

2004.03.31. Magyarország - Wales 1-2

2005.02.09. Wales - Magyarország 2-0


A magyar válogatott legutóbb 34 éve, 1985-ben tudta legyőzni a walesi csapatot. 


/Zoli/