Magyarország kínkeserves játékkal, de győzött Feröer ellen

2017.10.11

A Magyar válogatott egyáltalán nem azt a játékot hozta ami elvárható lett volna. Sokáig az eredmény is ezt tükrözte, ám a 81. percben Böde Dani bekotort egy gólt, amivel sikerült elverni Feröert 1-0-ra. A magyar válogatott a 3. helyen végzett a csoportban 13 ponttal.

A Magyar válogatottnak saját szurkolóival is meg kellett küzdeni. A szurkolók már a 30. perctől kifejezték elégedetlenséget a fiúk felé, majd elkezdték az ellenfelet buzdítani. Ilyen hangulat mellett nagyon nehéz lehetett játszani.

Valahol a szurkolók reakciója is érthető, hiszen ez a selejtező sorozat nem sikerült túl jól, de ha már valaki kimegy a mérkőzésre, akkor igazán buzdíthatná saját nemzete válogatottját. Azért az, hogy már a 30. perctől abból kell erőt meríteni a játékosoknak, hogy "kurva gyenge" az nem egyszerű. Több topcsapat sem vezet még gólokkal a félidő felén túl és nem váltanak ki ilyen reakciót a közönségtől.

A magyar szurkolók elképesztőek remekül tudják buzdítani a csapatot, de csak akkor, ha jól megy annak. Ez a válogatottunk van el kell fogadni, hogy nem vagyunk még csak közelében sem Spanyolországnak Olaszországnak, de még Svájcnak sem. Nem kell, sőt nem szabad őket Puskásékhoz hasonlítani, mert ez egy teljesen más nemzedék, mely egyelőre az élmezőnytől nagyon messze van. Nem könnyű ezt el fogadni, de ezt kell tennünk. Persze a válogatottnak ki kell fejezni, ha a mutatott játék szörnyű, de nem hiszem, hogy erre ez a legjobb módszer. A másik pedig az, hogy végig buzdítani kellene a csapatot és csak a mérkőzés végén kifejezni a nem tetszést. Arról nem is beszélve, hogy egy győztes meccs után illetve közben kapták ezt a szurkolóktól a játékosok. 

A játékosoknak vissza kell szerezni a szurkolók bizalmát, ugyanis ez pontokat jelenthet nekik a későbbiekben. Ilyen hangulat esetében, egy üres stadionban is sokkal jobb játszani....

/Zoli/