Magyarország - Dánia - meccselőzetes

2018.01.13

Ma este játsza első mérkőzését a Magyar válogatott, a horvátországi kontinensviadalon. A mieink Dánia legjobbjai ellen lépnek pályára.

Vranjes már szűkítette a keretét, s a két kimaradó Fekete Dávid és Országh Ádám lett, így ismét klasszikus balszélső nélkül kezdi meg a tornát a magyar válogatott, de Juhász Ádám vélhetően meg fogja állni a helyét ismét ebben a pozícióban. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Borbély Ádám, Mikler Roland

Jobbszélső: Hornyák Péter

Jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Bartók Donát

Irányítók: Császár Gábor, Lékai Máté

Beállók: Bánhidi Bence, Schuch Timuzsin, Volovszki Uros, Szőllősi Szabolcs

Balátlövők: Bodó Richárd, Iman Jamali, Ligetvári Patrik

Balszélső: Juhász Ádám


A dán válogatottban jó pár nagy név található. A legnagyobb sztárjuk a világ egyik legjobb kézilabdázója, a PSG játékosa, Mikkel Hansen. Ám Hansen mellett is vannak ismert játékosaik, mint a Toft Hansen testvérek, Henrik Möllgaard vagy éppen Magnus Landin

A mérkőzés esélyes a dán válogatott, de nem egyszer leptük már meg őket. Elég csak a tavalyi VB-re gondolni, ahol a legjobb 16 között búcsúztattuk a dánokat. Reméljük a mai napon ismét sikerül egy bravúrgyőzelem. Amennyiben a dánok ellen összejönne a pontszerzés, az nagy lendületet adhatna a fiúknak az egész tornára.


Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2016.01.20. Dánia - Magyarország 30-22

2017.01.05. Dánia - Magyarország 24-21

2017.01.22. Magyarország - Dánia 27-25

2017.05.04. Magyarország - Dánia 25-25

2017.05.07. Dánia - Magyarország 35-27

A felkészülés során a magyar válogatott svédektől egyszer kikapott és egyszer döntetlent játszott, de a két mérkőzésből sokat tanult a csapat Vranjes állítása szerint. A dánok Norvégiától kikaptak, viszont Franciaországot legyőzték a felkészülési időszakban. 

A kulcsember Lékai Máté lehet a dánok ellen, a Veszprém irányítója remek formában van, reméljük ezen a meccsen is meg fogja villantani tudását. A rangidős, 33 éves Császár Gáborra is komoly szerep várhat, a csapatkapitány pedig a védekező specialista, Schuch Timuzsin lesz. 


A találkozó 20:30-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti!


/Zoli/