Magyarország - Angola - előzetes

2019.01.13

Ma 18:00-tól játsza második csoportmérkőzését a világbajnokságon a magyar válogatott. A találkozót az M4 Sport közvetíti majd élőben. 

Mindkét együttes meglepetés eredménnyel kezdte a tornát, de míg Angola pozitív, addig a mieink negatív értelemben. Angola Katar ellen kezdte a tornát, ahol egy utolsó pillanatban szerzett góllal 24-23-ra győzedelmeskedett, az egyértelműen esélyesebb ázsiai együttes ellen. Az afrikaiak legeredményesebb játékosa Rome Hebo volt, aki 7 gólt szerzett, azonban mégis a kapus, Giovany Muachissengue vált a legnagyobb hőssé, aki a lövséek 45%-át védte. A magyar válogatott Argentína ellen játszott kínos döntetlent. A mérkőzés elején még 5-0-ra is vezettek a mieink, a végén azonban még az X-nek is örülnünk kellett. A legeredményesebb magyar játékos a 11 gólig jutó Balogh Zsolt volt. 

A mai mérkőzésen is egyértelműen a magyar csapat az esélyesebb, de ilyen előjelek után elképzelhető, hogy Angola is nehézséget okozhat Lékai Mátééknak. A két csapat eddig egyszer, 2007. januárjában találkozott, akkor Magyarország 34-31-re verte Angolát a világbajnokság harmadik meccsén. 


/Zoli/