Magyar Kupa: Puskás Akadémia - Újpest - A döntő

2018.05.23

Ma rendezik a Magyar kupa fináléját, melyet a felcsúti csapat vív az Újpesttel a Groupama Arénában. Az Újpest a 10. Magyar kupagyőzelmére hajt, míg a Puskás Akadémia most hódíthatná el először a trófeát.


Forma (legutóbbi 5 meccs):

Puskás Akadémia

2 győzelem (Balmazújváros, Újpest)

3 vereség (Haladás, Debreceni VSC, Mezőkövesd)


Újpest

1 győzelem (Diósgyőri VTK)

3 döntetlen (Balmazújváros, Balmazújváros, Haladás)

1 vereség (Puskás Akadémia)


Út a döntőig:

Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia az első körben a Kaposvárt verte 3-1-re. A következő ellenfél az Eger FC volt, melyet simán 6-0-ra elpáholtak Pintér Attila fiai. A legjobb 32 között a Ferencvárost kiejtő Kisvárda volt az ellenfél. Végül Diallo góljának köszönhetően a PAFC folytathatta a kupát.A Nyolcaddöntőben egy párharc már két mérkőzéses volt. Ez volt a szerencséje a Puskás Akadémiának, ugyanis az első meccsen kikaptak a Zalaegerszegtől 1-0-ra, de a visszavágón 2-0-ra felülmúlták őket. A negyeddöntő első meccsén a DVTK verte a Puskás Akadémiát, a visszavágón viszont lehengerlő játékot nyújtott a felcsúti csapat, s 3-0-ra győzött. A Debrecen elleni elődöntőben az első meccsen 4-0-ra nyert Pintér Attila klubja, a visszavágón 2-0-ás vereséget szenvedtek, de ez már csak formalitás volt.

Újpest

Az Újpest az első fordulóban az Öttevény csapatát verte 6-0-ra. A következő körben a Gödöllő jött szembe a lila-fehérekkel. A Gödöllő 3-0-ás vereséggel búcsúzott a sorozattól. A Vecsés egy ötöst kapott a legjobb 32 között. A Paks elleni nyolcaddöntőből kettős győzelemmel lépett tovább az Újpest. A negyeddöntő első meccsén 2-1-re verték a másodosztályú MTK-at, de a visszavágón 3-2-es vereséget szenvedtek. Mindenesetre így is a lilák jutottak tovább. Az elődöntő első meccsén a Balmazújvárost verte 2-1-re a csapat, a visszavágón egy 0-0-ás döntetlen született.

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.09.09. Újpest - Puskás Akadémia 1-3

2017.12.09. Puskás Akadémia - Újpest 2-1

2018.05.12. Újpest - Puskás Akadémia 0-1


A mérkőzés 20:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti!


/Zoli/