Lyon - Barcelona - Női BL döntő

2019.05.18

Először rendez Budapest futball Bajnokok Ligája döntőt! A női labdarúgás legrangosabb kupájának idei fináléját a Groupama Arénában vívja egymással a Lyon és a Barcelona. A franciák sorozatban negyedik BL címükre hajtanak, míg a Barcelona első spanyol csapatként jutott el a döntőig a sorozat 2001 óta íródó történelmében. 

A döntőnek lesz egy magyar vonatkozása is, ugyanis a Lyon 27 éves csatára, Marozsán Dzsenifer, bár német válogatott, de minden tekintetben magyar származású. Szülei magyarok és ő maga is Budapesten született, de családjával 4 éves korában Németországba költözött, ezért német válogatott labdarúgó. Marozsán korábban háromszor nyert Bajnokok-Ligáját. 2015-ben a Frankfurt, 2017-ben és 2018-ban pedig a Lyon játékosaként. Negyedik BL győzelmével ő lehetne a legeredményesebb magyar e tekintetben. Jelenleg Puskás Ferenccel áll holtversenyben, aki szintén háromszor hódította el a BL jogelődjét, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Dzsenifer cipőjén rendszerint felfedezhető egy magyar zászló, így érdemes lesz majd a lábbelijére is figyelni a találkozón. Az idei BL szezonban eddig egy gólt szerzett, a Wolfsburg ellen volt eredményes. 

Út a BL döntőig: 

(a két meccses párharcok összesített eredményeit tüntetjük fel)

Lyon

Legjobb 32 között:  Avaldsnes - Lyon 0-7

Nyolcaddöntő: Ajax - Lyon 0-13

Negyeddöntő: Lyon - Wolfsburg 6-3

Elődöntő: Lyon - Chelsea 3-2


Barcelona

Legjobb 32 között: BIIK Kazygurt - Barcelona 3-4

Nyolcaddöntő: Barcelona - Glasgow City 8-0

Negyeddöntő: Barcelona - LSK Kvinner 4-0

Elődöntő: Bayern München - Barcelona 0-2

A döntő favoritja a Lyon, mely zsinórban negyedszer, összességében pedig ötödször hódíthatná el a trófeát, persze ehhez a katalán lányoknak is lehet egy-két szavuk. 


A két csapat legeredményesebb játékosai az idei BL szezonban:

Eugenie Le Sommer (Lyon) - 6 gól

Toni Duggan (Barcelona) - 5 gól

Wendie Renard (Lyon) - 5 gól

Amel Majri (Lyon) - 4 gól


A találkozó 18:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.


/Zoli/