Lengyelország - Szenegál - az utolsó két csapat is bemutatkozik a VB-n

2018.06.19

Ma estére elmondhatjuk, hogy mind a 32 válogatott játszott már egy mérkőzést az idei világbajnokságon. Utolsóként a lengyel és a szenegáli válogatott mutatkozik be. A mérkőzés 17:00-kor kerül megrendezésre a Szpartak stadionban. A mérkőzés játékvezetője a bahreini Nawaf Shukralla lesz.

A mérkőzés esélyese a lengyel válogatott, de Szenegálnak is lehet keresni valója a találkozón, elvégre tele vannak Európába játszó klasszisokkal. A lengyelek talán egy picit nagyobb játékerőt képviselnek, de elképzelhető, hogy egy nagyon szoros találkozó vár ránk. 

A felkészülési mérkőzéseken:

A lengyel válogatott a közvetlen a VB előtt Chile és Litvánia ellen játszott felkészülési mérkőzést. A dél-amerikai válogatottal 2-2-es döntetlent játszottak, míg a litvánokat 4-0a-ra verték.

A szenegáli válogatott Luxemburg ellen csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes május végén, majd június 8-án kikapott Horvátországtól. Még sem keserű szájízzel érkezik a tornára a válogatott, ugyanis Dél Koreát 2-0-ra verték 8 napja.

Várható kezdőcsapatok:

Lengyelország:

                      Szczesny

Piszczek   Bednarek Pazdan   Rybus

          Krychowiak       Linetty

 Blaszczykowski   Zielinski     Grosicki

                    Lewandowski

Szenegál:

                   A. Gomis

Sablay     Sané  Koulibaly    Gassama

       Gueye Kouyaté B. N'Diaye

Mané                                     Keita B.

                      Diouf


Mi lehet a szenegáli válogatott erőssége?

A középpálya, persze csak a Liverpool ásza Saido Mané után. Manéról mindenki tudja, hogy milyen fantasztikus szezonon van túl, így inkább a belső középpályásokról írnék most. 

Az Evertonban futballozó, Idrissa Gueye a Premier League egyik legnagyszerűbb védekező középpályása. Ő az angol liga második legtöbbet szerelő játékosa. Mérkőzésenként átlagosan 3,5-ször szerel, nála csak Ndidi jobb ebben a statisztikai adatban. 

A West Ham United középpályása, Cheikhu Kouyaté a válogatott csapatkapitánya. Kulcsember a csapatában és védekező középpályás létére 2 gólt és 3 gólpasszt is összehozott az idei szezon során.

A 27 éves Badou N'Diaye is a Premier Leagueben edződik, igaz csapatával a Stoke Cityvel kiesett az élvonalból. A télen igazolt a Galatasarayból a Stokehoz. A félszezon alatt 13 meccsen 2 gól és 1 asziszt a mérlege.

Egy biztos ezt a középpályások által képzett faalt nem lesz könnyű áttörni még egy Lewandowskinak sem, és ha sikerül is akkor is ott van például a Napoli játékosa, Koulibaly. 


/Zoli/