Kolumbia - Anglia - meccselőzetes

2018.07.03

Érkezik a 2018-as labdarúgó világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjének előzetese. A Kolumbia - Anglia mérkőzés 20 órakor kerül megrendezésre a Szpartak stadionban. A játékvezető az amerikai Mark Geiger lesz.

A továbbjutásra talán Angliának van nagyobb esélye, de a kolumbiai válogatottat sem szabad leírni, elvégre olyan remek futballistáik vannak, mint Cuadrado vagy Falcao. 4 éve a kolumbiaiak Uruguayt ejtették ki a nyolcaddöntőben, míg az angolok a csoportkörben búcsúztak. Ez alapján talán Pekerman csapata lenne a favorit, de azóta teljesen átszerveződött a szigetországiak csapta és olyan zsenik kerültek az angol keretbe, mint Harry Kane, Dele Alli vagy éppen Marcus Rashford. Kolumbiánál nem véletlenül nem James Rodriguezt említettük meg vezérként, ugyanis a Bayern München középpályása nem teljesen egészséges, így kérdéses a játéka.

A csoportkör során:

A kolumbiai válogatott első mérkőzésén vereséget szenvedett Japántól. Ebben azonban közre játszott az is, hogy a 3. percben Carlos Sanchezt kiállították kezezésért, s az ezért megítélt büntetőt Kagawa értékesítette. A 39. percben ugyan Quintero még egyenlíteni tudott, de Osako újra megszerezte a Japánoknak a vezetést és ezzel a győzelmet is. A második meccsen Lengyelországot verte magabiztosan 3-0-ra Pekerman csapata. Yerry Mina, Falcao, és Cuadrado voltak a gólszerzők. Az utolsó csoportmérkőzésen Szenegál szépen helyt állt, de a 74. minutumban Yerry Mina a kapuba fejelt és eldöntötte a mérkőzést. 

Anglia egy meglehetősen nehéz győzelemmel kezdte a tornát. Tunézia ellen a 11. percben Harry Kane vezetést szerzett, de sassi büntetőből egyenlített. Kane csak a ráadásban juttatta előnyhöz újra a háromoroszlánosokat. Panama ellen azonban valódi erődemonstrációt tartottak Kane-ék, 6-1-re nyertek. Kane mesterhármast ért el Stones duplázott és Jesse Lingard is betalált. Panama történetének első VB gólját pedig Baloy jegyezte. A csoportelsősségről döntő meccsen tartalékosan álltak fel Belgiummal szemben, végül 1-0-ra kikaptak, Januzaj volt a gólszerző. 


Várható kezdőcsapatok:

Kolumbia

                    Ospina

Arias   Mina   D. Sánchez  Mojica

     Barrios   C. Sánchez   Uribe

 Cuadrado                        Quintero

                      Falcao

Anglia

                        Pickford

            Maguire Stones Walker

Young  Lingard Henderson Alli Trippier

                Sterling          Kane


/Zoli/