Kiöregedő klasszisok

2017.06.29

A jelenleg még a Konföderációs Kupán résztvevő Rafa Márquez kapcsán, megnéztük, hogy a vele hasonló korúak, hol vezetnek le és, lehet-e még esélyük szerepelni világrendezményen.

Rafa Márquez

Rafael Márquez pályája elején megjárta az Atlas Guadalaja és az AS Monaco csapatát. Pályája csúcsán 7 éven keresztül erősítette a Barcelona csapatát. Majd több kisebb klubban is megfordult, ma már csak levezet nevelőegyesületében az Atlas Guadakajaban. A Mexikói válogatottat még mindig hűségesen szolgálja, eddig 138 alkalommal játszott, és hátvéd létére 18 gólt szerzett. 

Andrea Pirlo

Pirlo elmondhatja magáról, hogy a 3 legnagyobb történelemmel rendelkező olasz együttesben szerepelt. Inter Milan majd 32 éves korától a Juventusban, ám Európában csak hazájában futballozott. Ma már 38 évesen a New York City csapatát segíti, játékával és marketing szempontból is. A válogatottságot nem mondta vissza, de már Amerikából nem válogatják be.

Gianluigi Buffon

Jöjjön egy abszolút poztív kiöregedő, Buffon ő ugyanis 39 éves és még mindig kulcsember a Juventusban, nyilván azért kapusként könnyebb. Buffon elképesztő formában a világ legjobb kapusai között van. 169-szeres olasz válogatott, de ez még nőhet, mivel még mindig ő hazájának első számú kapusa. 

Ricardo Carvalho

Ricardo Carvalho, szép karriert tudhat maga mögött. Játszott a Portonál a Chelseanél a Real Madridnál és az AS Monaconál is Európa topklubjai közül. Ma már a kínai bajnokságban vezet le a SPIG csapatánál, 39 évesen. 38 évesen ő is szép válogatott eredméyneket ért el, ugyanis a védő tagja volt a 2016-os EB-t nyerő Portugál keretnek. 

Diego Forlán

Diego Forlán elfogyasztott pár klubot, Európában is. A Manchester United volt első európai klubja, itt nem hozta a várt színvonalat, tovább állt a Villarrealban remekül játszott, vitte is az Atletico ahol legnagyobb klubsikereit érte el. 2011-ben igazolt az Interhez , sokat volt sérült nem teljesített jól, így 33 évesen a kiöregedők körébe lépett, a brazil Internacionalba való szerződésével. Azóta a Cerezo Osakaban és a Penarolban is megfordult, jelenleg Indiában vezet le a Mumbai City csapatánál, 38 évesen. A 2010-es VB legjobbja volt. A válogatottól a 2014-es VB után vonult vissza 112 meccs és 36 gól után. 

Gera Zoltán

A végére egy kis hazai. Gera Zoltán remek külföldi karrirrel büszkélkedhet. Angliában a West Bromwichet erősítette két időszakban is közte pedig a Fulhamben játszott. 2014.-ben 10 év után visszaigazolt a Fradiba, azóta itthon vezet le, de Magyarország egyik topklubjában még mindig alapember. Legnagyobb válogatott sikerét tavaly 37 évesen érte el. Amikor is ő is utazhatott Franciaországba a válogatottal, még hogy elutazott ott a Portugáloknak lőtt gyönyörű góljával még emlékezetessebbé tette azt a napot.  Még mindig fontos eleme a magyar keretnek, ha egészséges.

Remélem érdekesnek találtátok a cikket. :)


/Zoli/