Kínai nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.04.14

A mai időmérő edzésen Sebastian Vettel szerezte meg a pole-pozíciót mellőle, pedig csapattársa Kimi Räikkönen rajtol. A második sorból a Mercedesek rajtolnak Bottas Hamilton sorrendben, őket a két Red Bull követi a holland pilóta vezérletével. Most szokásos verseny előtti rovatunkban megnézzük kinek mekkora az esélye a futamgyőzelemre. 


Sebastian Vettel - 32%

Fergeteges formában a Ferrari és Vettel, a német négyszeres világbajnok zsinórban a harmadik futamát nyerheti meg. Úgy tűnt a kínai pálya a Mercedesnek fekszik, de ahogy szombatra lehűlt az idő felgyorsult a Ferrari. Vettel mellől csapattársa indul, így hátvédje is lesz. Az egyedüli fejfájást az okozhatja a maranellóiaknak, hogy a Mercedesek eggyel keményebb gumival kezdik a futamot. Olyan még soha nem volt a Forma-1 történelmében, hogy az ne nyerné meg a világbajnokságot, aki az első három futamon diadalmaskodott, már pedig Vettel győzelme közel az idei harmadik győzelméhez.

Lewis Hamilton - 22%

A Mercedes minden bizonnyal minden követ meg fog azért mozgatni, hogy Lewis Hamilton nyerje meg a futamot. Azzal, hogy a lágy gumival indulnak tágabbá válik a taktikázási lehetőségük, így talán a boxban előzhetik meg a Ferrarikat. Hamiltontól fontos lenne egy jó rajt is, hogy legalább Raikkönent már az elején legyűrje. Egy újabb Vettel győzelem komoly érvágás lenne Hamiltonnak és a Mercedesnek.

Valtteri Bottas - 15%

Bottasnak a legnagyobb esélye talán a rajt, amennyiben lerajtolja Räikkönent Hamilton viszont nem könnyen elképzelhető, hogy Toto Wolfék a finn pilótát fogják hajszolni előre a győzelemért. Bottas múlt héten nem tudta elkapni Vettelt, de bizonyára most nagy a visszavágási vágy benne.

Daniel Ricciardo - 11%

Ricciardo remekül szokott lecsapni a lepattanókra, ha az elején bármi gubanc van akár az ausztrál pilóta is előre léphet favorittá. Az első két futama nem alakult valami fényesen, most biztosan villantana.

Max Verstappen - 10%

Azért gondoljuk, hogy Ricciardo esélyesebb, mert Verstappen gyakran megy bele necces csatákba, ezáltal többször kockáztatja a kiesést. A holland legnagyobb esélye talán az lehetne, ha holnap esne az eső, mert akkor szinte megállíthatatlan a Red Bull tinédzsere. 

Kimi Raikkönen - 8%

A Ferrari finn pilótájának az esetben lehetne komoly esélye a győzelemre, ha Vettel valami oknál fogva visszaesne, de még ekkor is meg kellene küzdenie a Mercedesekkel és a Red Bulokkal. Valljuk be a jégember már nem a régi, már 5 éve képtelen futamot nyerni.

Valaki más - 2%

Sok minden megtörténhet egy Forma-1.-es versenyen, így az sem lehetetlen, hogy valaki más nyeri a versenyt, de mindenesetre ez elképzelhetetlennek tűnik.


A verseny holnap 8:10-kor rajtol, s az M4 Sport közvetíti élőben.

Jó szurkolást mindenkinek a futamhoz!


/Zoli/