Kínába jöttünk mesterségünk címere pénzéhes

2018.03.18

Tegnap összegyűjtöttük nektek facebook oldalunkon az 5 legértékesebb játékost az amerikai labdarúgó ligából, ma a kínai bajnoksággal tesszük meg ugyanezt. Az értékadó a transfermarkt.de.

Míg Amerikába csak 1-2 topjátékos igazol el a legjobb korban, addig Kínába számtalan ilyen van. Az 5 legértékesebb játékos egytől egyig olyan focista, aki simán megállná a helyét egy európai topcsapatban, de ők a karrier helyett a még több pénzt választották.  

1. Yannick Carrasco - 30 millió €

Carrasco idén februárban hagyta el az Atletico Madridot a Dalian Yifang hívószavára. Carrasco előtt fényes karrier állhatott volna. Szépen lépdelt fel a szamárlétrán az AS Monaco után a matracosokhoz igazolt, ahol remekül szerepelt, de ahelyett, hogy a Bayern Münchenbe, vagy a Juventusba igazolt volna, Kínába szerződött. Biztosan többet keres Ázsiában, de a belga válogatottban aligha lesz kulcsfigura, s az sem biztos, hogy egyáltalán ott lesz a VB keretbe. 

2. Oscar - 23 millió €

Oscar 2017 telén igazolt el a Chelseatől a SIPG-hez. A SIPG-nél eddig 48 meccsen játszott 16 gólt szerzett 20 gólpasszt osztott ki és közel 26 millió fontot keresett meg. Igen őt is ez utóbbi mozgatja, ennek pedig pár napja hangot is adott. Ő a családjára gondol és a pályafutása lezárása utáni időszakara, nem szeretne szegény lenni, nyilatkozta. A VB részvétele neki sem biztos, pedig egy topligás csapatból biztosan bekerülne a válogatott keretbe. Oscar még mindig csak 26 éves, de már aligha fut be fényes karriert Európában. 

3. Hulk - 21 millió €

Hulk Oscarhoz hasonlóan a SIPG focistája, igaz ő 2016 nyarán hagyta ott a Zenitet a kínaiak kedvéért. Ez idő alatt 60 meccsen 38 gólt szerzett a kínai csapatnál. Hulknak mindig is fontos volt a fizetése, ezertis igazolt 2012-ben a Portotól a Zenithez. Topligában sohasem játszott, pedig képességei alapján megérdemelte volna. A brazil válogatott keretébe évek óta nem került be, így Oroszországba sem utazik. 

4. Anthony Modeste - 20 millió €

Modeste tavaly nyáron igazolt a TJ Quanjian csapatához a Kölntől. Érdekes döntés volt az is, hiszen Modeste remek szezont futott a Kölnnél, 34 bajnokin 25 gólt szerzett, több topcsapat is vitte volna, de ő Kínát választotta. Kínában is folytatta remek formáját 16 meccsén 14 gólja van, de azért az Super League nem hasonlítható a Bundesligához. 

5. Cédric Bakambu - 20 millió €

Bakambu esete kísértetiesen hasonlít Modestehez. A Villarreallban nyújtott meglepően remek teljesítményt az idei szezon első felében,s ahelyett, hogy valami topcsapathoz szerződött volna, januárban Kínába tette át a székhelyét. BJ Sinobo Guoan csapatához írt alá, ahol eddig 2 meccsen szerepelt, s 1 gólt szerzett. Még egy ígéretesnek kinéző karrier ment a ... Super Leagueba. 


/Zoli/