Ki védjen a Southampton ellen? - Klopp dilemmája

2019.08.16

Az már jó néhány napja köztudott, hogy a Norwich ellen térdszalag-sérülést szenvedő Alissonnak legalább 4 hetet ki kell hagynia, de a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy Adrián is megsérült.

A 32 éves spanyol kapus a Chelsea elleni Európai Szuperkupa mérkőzés után szenvedett sérülést. Történt ugyanis, hogy miután Adrián kivédte Abraham büntetőjét a tizenegyes párbajban (ezzel megnyerte csapatának a trófeát) beszaladt egy szurkoló a pályára és az őröktől becsúszva menekülve találta el Adrián bokáját. Klopp megerősítette, hogy kérdéses a második számú kapus szombati játéka, így kérdéses, hogy ki védjen a Southampton ellen. 

Bogdán Ádám már sajnos nincs, így ő biztosan nem kap lehetőséget, de mutatjuk a két esélyest: 

Caoimhin Kelleher, 20 éves ír nemzetiségű kapus, 2015 óta nevelkedik a Liverpool akadémiáján, de a felnőtt csapat kapuját még sosem védte. 

Andy Lonergan, a 35 esztendős csapat nélkül álló angol hálóőrt augusztus 12-én szerződtette a Liverpool. Lonergan korábban olyan csapatoknál játszott, mint a Fulham, a Wolves, a Ledds United vagy éppen a Bolton Wanderers. A Championshipben 335 alkalommal védett, de még egyetlen Premier League találkozója sincs. Karrierje során most áll a legközelebb ahhoz, hogy az élvonalban védhessen. Talán Klopp megadja neki a bizalmat, ha Adrián valóban nem lesz játékra alkalmas állapotban. 


/Zoli/