Ki lesz a Premier League gólkirálya?

2017.08.09

A Premier League pénteken startol, a mostani cikkben megnézzük kik a várományosai a liga gólkirályi címének. Az előzetesünk holnap fog megjelenni!

Alvaro Morata - Chelsea

Diego Costa jövője bizonytalan, de aligha marad a Stramford Bridgen, így az első számú csatár a Realtól igazolt Morata lehet. A spanyol kevés lehetőséget kapott az előző szezonban, de ha pályára lépett remekül szerepelt. 15 bajnoki gólja mellett 5-ször egyéb sorozatokban is betalált. A Chelsea nagyon jól járt vele, és Morata sem panaszkodhat, hiszen itt kulcsember lehet, míg a Real Madridnál Benzema mögött nem sok babér termett neki. Azért nem hinném, hogy már az első szezonjában gólkirály lenne, pláne, hogy milyen játékosok vannak még a ligában.

Harry Kane - Tottenham Hotspour

A Tottenham angol csatárja, Harry Kane a címvédő. tavaly 29 góllal lett gólkirály, az idén talán még ennél is több kell. A 24 éves csatár továbbra is a Tottenham legjobb góllövője, a házigólkirályi címét, aligha veszélyezteti majd bárki is. A ligában sok kiváló csatár van, de azért Harry Kane, így is az egyik legesélyesebb a liga mesterlövésze címre.

Romelu Luaku - Manchester United

A belga csatár az Evertontól igazolt a Manchester Unitedhoz. Tavaly Harry Kane mögött második lett a liga góllövőlistáján, 25 találattal. A Manchester United nagy célokat tűzött ki a következő idényre, Lukakura is kulcsszerep hárul majd. A vörös ördögöknél talán a gólkirályi cím is összejöhet neki.

Alexandre Lacazette - Arsenal

A 26 éves francia csatár végre egy igazán nagy csapathoz igazolt, a Lyontól. Lehet egyáltalán nagyobb csapatnak mondani az Arsenalt a Lyonnál? A Lyon és az Arsenal is csak az Európa -Ligában indulhat, azért előrelépés az Arsenal, hisz a PL erősebb bajnokság. Lacazette tavaly 28 gólt szerzett a francia ligában, mellyel második lett a góllövőlistán, Cavani mögött. Az Arsenal erősödött Lacazettel, de így sem a legesélyesebb a bajnoki címre, így a gólkirályi címre Lacazette se pályázik a legjobb eséllyel.

Sergio Agüero - Manchester City

Guardiola remekül erősítette meg a csapatát, jó eséllyel bajnokok lehetnek. Agüero jó formája is kulcsfontosságú lenne a jó szerepléshez. A tavalyi szezonban 20 bajnoki gólt szerzett, ennél több kell a gólkirályi címhez. A 29 éves csatár most van a legjobb korban, egy kiváló szezonnal legyűrheti fiatalabb riválisait, a gólversenyben. 

/Zoli/