Ki lesz a francia bajnokság gólkirálya?

2017.08.02

A hétvégén elstartol az első topliga az 5-ből. A Hivatalos előzetesünket holnap olvashatjátok, addig is itt egy kis esélylattolgatás, hogy ki lehet a liga gólkirálya.

Kylian Mbappé

Az ifjú franciának lehet esélye a gólkirályi címre, de ehhez a Monaconál kellene, hogy maradjon. A 18 éves csatár az előző idényt 15 góllal zárta, ha marad ez a szám alighanem több lesz az idén.

Radamel Falcao

A 31 éves kolumbiai, az előző szezonban végre visszatlált önmagához, s igazi vezéregyénisége volt a bajnok Monaconak. Az előző idényben 21 gólt szerzett. Amennyiben még egy picit jobb teljesítményt nyújtana, a gólkirályi címért is bejelentkezhetne.

Edinson Cavani

A címvédő, ugyanis az előző idényben az övé lett a francia aranycipő. 36 bajnokiján 35 alkalommal volt eredményes a 30 éves uruguayi. Az új idényben is a Párizsiak vezére lehet, noha kaphat egy vetélytársat, aki a házigólkirályi címét is veszélyeztetheti.

Neymar

Neymar még nem esett át az orvosi vizsgálatokon, de már majdnem 100%, hogy a Barcelonától távozva a PSG-hez igazol. Neymar hatalmas erőssége lehet a Párizsiaknak, és Cavanival remek párost alkothatnak majd. A 25 éves brazil a gólkirályicímre is jó eséllyel pályázik.

Valére Germain

Nagy fogás Germain a Marseille részéről, a Monacotól szerezték meg őt. Az előző idényben 10 gólig jutott a bajnokságban, de talán a Marseilleben jobban kibontakozhat a 27 éves csatár. Az első meccsén egy mesterhármassal nyitott a új csapatánál. 

Florian Thauvin

A 24 éves szélsőnek remek szezonja volt a tavalyi. Minden bajnokin pályára lépett, kiosztott 9 gólpasszt és 15 gólt szerzett. 15 gól aligha lehet elég egy gólkirályi címhez, de ki tudja, milyen teljesítményt nyújt a jövőben.

Mario Balotelli

A 26 éves balhés csatár, ismét ragyog. Nehéz időszakon van túl Baloetlli, de talán újra visszatlált a helyes útra, 23(!) bajnoki meccsén 15 gólt szerzett az előző idényben. A Nizzát nem kapkodták szét a nagy csapatok, így lehet esély egy újabb jó szezonra, és akár Balotellinek a gólkirályi címre.

 Én őket tartom igazán esélyesnek a liga gólkirályi címére. Ti hogy vélegedtek erről?

/Zoli/