Ki lesz a Bundesliga gólkirálya?

2017.08.16

Ki lehet a Bundesliga gólkirálya? A cikkben erre a kérdésre keressük a választ.

Robert Lewandowski

A 28 éves lengyel center tavaly egyetlen góllal maradt le a gólkirályi címről, Pierre-Emerick Aubameyang mögött. Lewandowski kulcsember lesz Ancelotti Bayern Münchenjébe, ez nem is kérdés. Amennyiben Aubameyang marad a Dortmundnál, és Timo Werner is tartja jó formáját, akkor nem lesz egyszerű bezsebelni a gólkirályi címet Lewandowskinak.

Pierre-Emerick Aubameyang

A gaboni csatárt a Milan édesgette volna magához, és a Real Madriddal is szóba hozták, de most úgy néz ki, hogy marad. A címvédő a gólkirályi versenyben, az idén is szoros csatát vívhat, majd a címért. Aubameyang alighanem aláírná azt is, hogy nem lesz gólkirály, de csapata bajnok lesz az év végén.

Timo Werner

A tavalyi meglepetés csapat legjobb góllövője volt. Több csapat is hívta, de valószínű, hogy marad a Lipcsénél. Tavaly 21 gólt szerzett a Bundesligában, 21 évesen, ez a szám csak növekedhet, ha tovább fejlődik az ifjú center.

Sandro Wagner

A Hoffeinheim is remek szezont futott tavaly, a 29 éves Wagner kiemelkedett a csapatból. 31 meccsen 11 gólt vágott, nem biztos, hogy fogja tartani ezt a formáját, és hát még ha tartaná is kevés lenne a gólkirályi címhez, de talán tud valami meglepetést okozni.

/Zoli/