Ki fogja pótolni Neymart?

2017.08.06

A cikkben választ keresünk a kérdésre, hogy a Barcelonánál ki tudná a legmegfelelőbben pótolni, a PSG-hez 222 millió €-ért szerződött Neymart.

Ousmane Dembelé

Dembelé tavaly nyáron csatlakozott a Dortmundhoz, a francia Rennes csapatától. A 20 éves szélső már első évében 10 gólt és 21 gólpasszt jegyzett minden sorozatot figyelembe véve. Dembelé nagyon fiatal, de már most kiforrott játékos, hasznára lehetne a Barcelonának. Neymarhoz hasonlóan a szélen érzi igazán otthon magát, remek 3-ast alkothatna Messivel és Suarezzel. Szintén előny, hogy egyáltalán nem önző, a kiszolgálásban is szívesen részt vesz, és meccsenként átlagosan 2 kulcspasszt is kioszt.

Philippe Coutinho

2013-ban érkezett az Intertől a Liverpoolhoz, tehetséges kisrácként, azóta csapata legjobbja lett Coutinho. Az előző idényben a gólszerzéssel és az előkészítéssel sem volt gondja, előbbiből 14-et, utóbbiból 9-et ért el a szezon során. Komoly erősítés lehet a Barcelona számára, de nem feltétlenül Neymar helyett, ugyanis Coutinho jobbára középső támadó középpályást játszik, noha a szélen is feltalálja magát. Jürgen Klopp ragaszkodna hozzá, de talán van az, az összeg amiért elengedi.

Paulo Dybala

Az argentin támadót aligha lenne könnyű elcsábítani Torinóból, de a Barcelona megpróbálkozhat ezzel is. Dybala a Palermóban nyújtott nagyszerű teljesítményt, ennek köszönhetően igazolta le két éve a Juventus. A Juventusnál kulcsembernek számít, az előző idényben mindent figyelembe véve 19 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Messi és Suarez mellé beillene, a Dél-amerikai szekcióba, de Allegri ezt alighanem másképp gondolja.

Kylian Mbappé

A Monaco csoda tinijét elég sok csapat látná szívesen a keretében, a Barcelona is megkörnyékezheti, pláne így, hogy Neymar távozott. Mbappé az előző idényben robbant be igazán, 44 tétmeccsen 26 gólja mellett 14 asszisztja is volt, csodás teljesítmény. Kérdés, hogy a 18 éves francia a jövőben is képes lesz-e ilyen teljesítményre, is hogyan tudna szerepelni Suarez és Messi mellett. Mbappét 140-160 millióért tudná megszerezni a Barcelona, megér ennyit? 

Ez a 4. támadó a legesélyesebb arra, hogy a katalán scapat lecsapjon, rá, de vajon kire esik a választás? Vagy talán mások is felkerülnek a listára?

/Zoli/