Keserű szájízzel búcsúzó játékosok - Telekom Veszprém

2018.05.21

Tegnap a Szeged 11 év után újra magyar bajnok lett, míg a Veszprém 11 év után először nem emelhette a magasba ezt a trófeát. 4 fontos játékos, mondhatni klubikon hagyja el a bakonyi csapatot. Ők most mind keserű szájízzel távoznak. A cikkben azt nézzük meg, hogy az eligazoló játékosokról olvashattok. 

Mirko Alilovic

A horvát kapus 2011-ben érkezett Veszprémbe a szlovén, RK Celje csapatától. Három évig Fazekas Nándorral, majd 4 éven át Mikler Rolival alkotott fantasztikus párost a kapuban. Mikler Roli mellett kissé elszürkült, bár így is voltak fenomenális meccsei, például az idei magyar kupadöntő. A 2018/19-es szezont már a Szeged kézilabdázójaként kezdi meg. A Tisza-partiaknál Sierrat kell majd pótolnia. Számára azért is keserű a búcsú, mert pont leendő csapata orrozta el a Veszprém elől a bajnoki címet. 

Cristian Ugalde

A spanyol balszélső 2012-ben tette át a székhelyét Barcelonából Veszprémbe. 6 év alatt rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott a rajongóknak, de búcsú éve nem sikerült túl szépre. Ljubomir Vranjes érkezéséig minden edzőtől megkapta a bizalmat, de a svéd szakember nem bízott benne. 5 éven keresztül Iváncsik Gergő volt a váltótársa, de idén új poszt riválist kapott Dejan Manaskov személyében. Vranjes a macedón bal szélső mellett tette le voksát, s Manaskov meg is hálálta a bizalmat, aminek eredményeképpen vele szerződést hosszabbítottak, míg Ugaldeval nem. Amióta biztos Ugalde távozása azóta több fontos találkozón sem került be a keretbe. A Skjern elleni hazai meccsen és a bajnoki döntő két felvonásán sem játszott. Pályafutását a TSV Hannovernél folytatja.

Renato Sulic

A csapat rangidőse sem önszántából távozik. A 38 éves beállóra már nem számított a csapat. Sulic azt állítja, ha rajta múlt volna még akár kettő, de legalább 1 évet maradt volna. Sulic két időszakban volt a Veszprém játékosa. 2004/2005-ös szezonban alig szerepelt a magyar bajnoknál, mivel Horvátországban egy autó elgázolta és súlyos sérüléseket szenvedett. 2009-ben igazolt újra a Veszprémhez, az RK Celje csapatától. A 2013/14-es BL szezonban a legjobb beállóssá választották. Számára azért is különösen keserű a búcsú, mert, ha a Veszprém a bajnok akkor tízszeres magyar bajnokként távozhatott volna, így be kell érje a kilenccel. A következő idénytől a Wisla Plock játékosa lesz. 

Schuch Timuzsin

Schuch 2005-ben, mindössze 19 évesen mutatkozott be a Veszprém felnőtt csapatában, de ekkor még nem tudta az építőknél megvetni a lábát. Többször kölcsönbe adták, majd 2007-ben Romániába igazolt. 2001-ben már kétszeres román bajnokként írt alá a Veszprémhez. A védekezőspecialista kulcsfontosságú játékos lett a Bakonyban. A 2012/13 és a 2013/14-es BL szezonban is a legjobb védekezőjátékosnak választották meg. A Veszprém ajánlott új szerződést Schuch Timuzsinnak, de ő már úgy érzi nem képes a legmagasabb szinten teljesíteni hétről-hétre. Vélhetően a Ferencvároshoz igazol majd.


/Zoli/