Karim Benzema magyar válogatott lehet?

2019.04.01

Röviden, állítólagos esély van rá, de közel sem biztos a dolog.

Mint ismert Karim Benzema 2015 novembere óta nem lépett pályára a francia válogatottban, a szexvideós botránya miatt, melyet Mathieu Valbuena robbantott ki. Benzema sokáig próbálta visszaverekedni magát a nemzeti csapatba, olykor remek teljesítménnyel rukkolt elő, de mára már teljesen le tett arról, hogy újra francia válogatott lehessen. Nos, igen, de vajon más válogatott szóba jöhet? Algériai állampolgársággal is rendelkezik, de állítása szerint inkább játszana Európai csapatban, és akkor most figyeljetek:

Karim Benzema:

 ,,Pár napja kiderült számomra, hogy magyar felmenőkkel is rendelkezem. Édesapám családjáról mindeddig nagyon keveset tudtam, de sikerült kinyomozni, hogy az apai nagyapám édesanyja magyar állampolgár volt, így némi esély van arra, hogy én is megkapjam az állampolgárságot."

Természetesen Benzemánál rákérdeztek, hogy miért szeretne magyar lenni:

,,Egy álmom válna valóra, ha újra egy nemzeti csapatban játszhatnék. Az sajnos világossá vált számomra, hogy a francia együttes tagja már sohasem leszek, az afrikai futball pedig nem túl színvonalas, és túl sokat kellene utaznom, ezért nem indítványoztam az algériai válogatottba való szereplésemet."

A dolognak több bökkenője is van, ugyanis az állampolgársági jog elbírálása hosszú folyamat lehet, ráadásul még ez sem jelentene egyenes utat a válogatottba, mivel Benzema korábban 81 mérkőzésen játszott a franciák mezében.

,,Természetesen tisztában vagyok, hogy ez idő mire elbírálják, és azzal is, hogy a jelenlegi szabályok szerint esélytelen, hogy más válogatottban is pályára léphessek tétmérkőzésen. Számomra azonban már az is hatalmas öröm lenne, ha 1-2 év múlva egy barátságos mérkőzésen magamra húzhatnám a magyar címeres mezt."


Természetesen Marco Rossit is megkérdezték, hogy mit szól a Real Madrid csatárának ötletéhez:

,,Karim egy kiváló játékos, szinte nincs olyan európai válogatott amelybe ne férne be. Meglepődtem a hír hallatán, hogy magyar felmenőkkel rendelkezik. Arra semmi esélyt nem látok, hogy tétmérkőzésen is szerepeltethessük őt, de az nem lenne ellenemre, ha egy barátságos mérkőzésen pályára küldhetném."


/Zoli/


Boldog Április elsejét kíván az oldalunk szerkesztői csapata! :)