Japán - Szenegál - a meglepetésgyőztesek csatája

2018.06.24

Ma 17:00-kor két 3 pontos együttes csap össze egymással és azért valljuk be bármennyire is kiegyenlített a H csoport nem gondoltuk volna, hogy erre a találkozóra mindkét válogatott 3 ponttal érkezik. A mérkőzés helyszínét a jekatyerinburgi aréna adja. A játékvezető az olasz, Gianluca Rocchi lesz.

Nincs egyértelmű esélyese a találkozónak, de hatalmas csata várható, ugyanis amelyik válogatott itt nyer az szinte biztos továbbjutó. A döntetlen egyik csapatnak sem lenne túl jó eredmény, de a 0 pontnál mindenképp jobb, így elképzelhető, hogy a mérkőzés végén kockázatos támadásokat nem láthatunk ha x az állás. 

Az első mérkőzésen:

A japán válogatott a 3. perctől emberhátrányban focizó Kolumbiát gyűrte le 2-1-re. A mérkőzés első gólját Kagawa szerezte a Carlos Sanchez kezezése miatt megítélt büntetőből. A 39. percben Quintero egy a sorfal alatt ellőtt szabadrúgásgóllal egyenlített. A 73. percben azonban Japán újra magához ragadta az előnyt Osako fejes gólja után. 

A szenegáli válogatott volt az egyetlen afrikai csapat, amely győzelemmel tudta kezdeni a tornát. Saido Mané-ék Lengyelországot győzték le. A 37. percben Cionek öngóljának köszönhetően szerzett vezetést Szenegál. A 60. percben Niang zseniális labdaelhozatala után passzolt az üres kapuba. A szépítő gólt a Niang gólja előtt hibázó Krychowiak szerezte a 86. percben. 

Várható kezdőcsapat:

Japán

                    Kawashima

Hiroki S.   Yoshida  Shoji   Nagatomo

          Hasabe      Shibasaki

  Haraguchi   Kagawa     Inui

                    Osako

Szenegál

                     N'Diaye

Sablay    Sané  Koulibaly   Gassama

 Mané     Gueye  Kouyaté     Sarr

          Niang                  Sow/Zoli/