Japán nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.10.07

A magyar idő szerint reggel 8:00-kor rendezetten időmérő edzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. Hamiltonnak ez volt az első szuzukai pole-pozíciója, de összességében már a 71. rajtelsősége. Hamitlon mögött csapattársa Bottas, és legnagyobb riválisa Vettel végeztek, ám Bottast 5 hellyel hátrébb sorolják majd. Bottashoz hasonlóan honfitársa Räikkönen is 5 helyes büntetést kapott, így csak a 11. helyről indulhat majd. 

Most megnézzük hogy kinek mekkora esélye van a győzelemre:

Lewis Hamilton - 39%

Hamilton akár tovább növelheti előnyét Vettelel szemben. Hamiltonnak, ugyan ez volt az első poleja Szuzukában, de futamgyőzelme már volt korábban is. Kemény verseny vár rá, hiszen riválisa Vettel közvetlenül mellőle rajtol, de egy jó rajttal akár meg is alapozhatja győzelmét, hiszen nem egyszerű előzni a pályán. 

Sebastian Vettel - 30%

Vettelnek lélektanilag hatalmas szüksége lenne egy győzelemre, és persze a pontverseny szempontjából is jól jönne. Amennyiben Hamilton nyer akkor Vettelnek már akkora hátránya lehetne, ahonnan talán már ő sem hinne abban, hogy maga javára fordíthatja a dolgokat. 

Daniel Ricciardo - 15%

A Red Bull kiválóan csap le a lepattanókra, hisz már mindkét versenyzőjük nyert az idén futamot. Holnap nem lesz egyszerű dolga Ricciardonak, hiszen Vettel és Hamilton is előle rajtol, de, ha valami történne a két Vb aspiránssal akkor, Ricciardo akár be is húzhatja a futamot. 

Max Verstappen - 10%

Verstappen talán ismét rátalál a valódi formájára, a maláj nagydíj megnyerése után. Azért azt nehéz elképzelni, hogy a Holland zsinórba két futamot is nyerjen, de egy kaotikus futam akár neki is kedvezhet.

Valtteri Bottas - 5%

Bottas a váltócseréje miatt csak a 7. helyről rajtol, így nem lesz egyszerű a dobogóra sem felférkőznie. Mindenesetre az autó tempója kiváló, így a dobogó talán meglehet, és kitudja akár egy meglepetés győzelem is születhet....

Valaki más - 4%

A Forma-1-ben mindig benne van a meglepetésfaktor, így akár Perez, Räikkönen vagy az utolsó Renaultos versenyét futó Palmer is győzhet. persze azért erre nem érdemes fogadni....

Reméljük egy jó futamot látunk majd. Jó szurkolást mindenkinek! A futam 7:00-kor indul, s az M4 Sport élőben közvetíti.

/Zoli/