Interjú Ubornyák Dáviddal, a Gyöngyös irányítójával

2020.04.03

Az NB I-es kézilabdázókat megszólaltató rovatunk hetedik részében a HE-DO B. Braun Gyöngyös válogatott irányítójával, Ubornyák Dáviddal beszélgettünk.

Ubornyák Dávid 2014 nyarán került a Veszprém utánpótlásába és 4 évig maradt a bakonyi alakulatnál. A 2016/17-es szezonban, mindössze 18 évesen debütált a felnőttek között. Érdekesség, hogy éppen egy Gyöngyös elleni bajnokin, melyen gólt is szerzett. 2018 nyarán a Gyöngyöshöz igazolt Dávid, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson az élvonalban. Első idényében 43 bajnoki, 35 Ligakupa, és 5 kupa találatot ért el, de a Gyöngyös ekkor még csak cibálta a nagyok bajszát - igaz a Ligakupát megnyerték. A bajnokságban a hatodik helyen végzett a Gyöngyös, az idén azonban jelenleg nem kis meglepetésre a 3. helyen állnak. Ubornyák Dávid a csapat első számú irányítója és 46 gólt szerzett már a bajnokságban. Teljesítményével kiérdemelte a felnőttválogatottságot is, az EB-n is részt vett. A tornán balszélsőként számoltak vele, de nem kapott sok játéklehetőséget, 2 gólt szerzett. 


Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban?

Jól érzem magam. Kicsit nehéz volt hozzászokni hogy nem úgy telnek a mindennapok, mint eddig. Volt rendszer a napokban, most azonban ez felbomlott.  

A Gyöngyös elképesztő szezont fut. Miben rejlik a csapat ereje szerinted? 

Igen az idei évünk a várakozásainkat felül múlja, a mérkőzéseinket magabiztos védekezésünk és az abból való gyors lerohanásgólok határozzák meg. 

Konkoly Csaba vezetőedzőről mi a véleményed? Nemrégiben volt szerencsém megnézni egy meccseteket és nekem az jött le, hogy nagyon együtt él a játékkal és szinte minden pillanatban instrukciókkal lát el benneteket. Ez valóban segít nektek?

Jól láttad. Csaba nagyon együtt él a játékkal és úgy pörög körülbelül, mint mi a pályán. Időkérésnél is, és a pálya széléről is próbál ellátni minket jó tanácsokkal. 

A jövődön gondolkoztál már? Elképzelhető, hogy csapatot váltasz a nyáron? 

Nem. A következő 2 évben biztosan nem ugyanis a közelmúltban hosszabbítottam meg a szerződésem. 

Mik a hosszútávú céljaid? Szeretnél Veszprémbe visszatérni, vagy esetleg kipróbálnád magadat külföldön? 

Hosszútávú célok között szerepel a légióskodás ahogy a Veszprémbe való visszatérés is a későbbiekben. 

A válogatottban balszélsőként számítanak rád. Nehézséget jelent számodra, hogy nem az eredeti posztodon szerepeltetnek? 

Az első pár edzésen volt még furcsa és egy picit nehezebb de gyorsan hozzá sikerült szokni. 

Az EB szereplést, hogy élted meg? A csapat kiválóan szerepelt, de te nem kaptál túl sok lehetőséget... 

Nagyon örültem, hogy kint lehettem, sok tapasztalatot adott. Sajnos nem kaptam túl sok lehetőséget, de továbbra is azon dolgozom, hogy ez a későbbiekben ez változzon. 

Az hogy a válogatott jobbára hozzád hasonlóan fiatal játékosokból áll, megkönnyítette a beilleszkedésedet, vagy éppen nehezebb volt, így, hogy kevesebb a tapasztalt játékos? 

Jó volt, mert volt tapasztalt játékos is és fiatal is, mint én és így tökéletes volt a vegyítés. 


Legutóbbi 3 interjúnk:A következőkben további 7 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!

/Zoli/