Interjú Takács Bencével, a Komló irányítójával

2020.04.15

Folytatjuk az NB I-es kézilabdázókat megszólaltató rovatunkat. Ezúttal a Sport36-Komló irányítójával Takács Bencével beszélgettünk.

Takács Bence a Dunaferr SE csapatánál mutatkozott be az NB I-ben. Itt remek teljesítményt nyújtott, így a 2011/12-es szezonra (21 évesen) a Tatabányához igazolt. A bányászoknál nem kapott sok lehetőséget, így egy év után továbbállt. A Cegléd játékosa lett, ahol 3 éven át kulcsember volt és közel 350 gólt szerzett. 2015 nyarán Egerbe igazolt. Az Egernél töltött 4 évéből, 3 meglehetősen jóra sikeredett, míg a 2016/17-es szezonban mindössze 14 meccsen léphetett pályára sérülés miatt. Takács Bencének ez volt az első idénye a Komlónál, melyet összesen 96 góllal zárt, ebből 52-t szerzett bajnoki találkozókon. 


Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban?

Takács Bence: A helyzethez képest jól érzem magam. A mozgás nagyon hiányzik. Sajnos nem sok mindent tudunk csinálni, de azért el szoktunk járni futni, kondizni pár csapattársammal. Ha az időjárás is úgy akarja, még horgászni is el tudok menni.  

Mit gondolsz az MKSZ döntéséről? A lehetőségekhez mérten jó döntés született? 

T.B.: Sajnos várható volt, hogy ez a döntés születik, bár én bíztam benne, hogy sikerül lejátszanunk a hátralevő meccseket. Reméljük, minél előbb lemegy a vírus és újra a pályán lehet mindenki.  

Hogy értékelnéd ezt a csonka szezont? Elégedett vagy a saját illetve a csapatod teljesítményével? 

T.B.: Kemény szezon volt még így is, hogy csonka volt. Úgy érzem, a csapat november körül teljesen összeállt. Sok volt az új játékos, köztük én is. Nehéz ennyi új játékossal, jó eredményt mutatni az elejétől, de szerencsére összeszoktunk és nagyon szép eredményeket értünk el. A saját teljesítményemmel sose leszek 100%-ig elégedett, de úgy érzem, tudtam segíteni a csapatnak. A jövőben is ezen leszek, hogy minél jobb játékkal, minél előrébb végezni a tabellán.  

A Komló az ötödik csapat amellyel az NB I-ben szerepelsz. Van esetleg olyan dolog, ami hiányzik a korábbi klubjaidból? 

T.B.: Mindegyik klubnál volt, ami jól működött és volt, ami kevésbé. Mindegyik csapatban sok barátot szereztem. Összességében az hiányzik, hogy a barátaimmal napi szinten találkozzak. Sajnos ez nem lehetséges. Ilyen egy profi sportoló élete.

A Komlónál hosszú távra tervezel, vagy elképzelhető, hogy váltasz? Esetleg külföldön kipróbálnád magadat? 

T.B.: Jövőre biztos, hogy maradok Komlón. A vezetőség szerencsére meg van elégedve velem és én is nagyon szeretek itt lenni. Rengetegszer gondolkodtam már, hogy kipróbálnám magam külföldön, de sosem vágtam bele pedig voltak kisebb klubtól megkereséseim. Szerencsére még fiatal vagyok így bármi megtörténhet.

Irányítóként komoly teher hárul rád. Hogyan birkózol meg ezzel? Mindig is ezen a poszton szerettél játszani, vagy utánpótláskorodban esetleg más poszton szerepeltél?

T.B.: Nagyon szeretek irányító lenni. Az edző meghosszabbított keze vagyok a pályán. Nagyon jó, de nehéz, hogy ekkora felelősség van a kezemben. Ha nyer a csapat, örülünk, de ha nem, akkor elsősorban az irányító van elővéve. Borzasztóan nagy felelősség, de szeretek ezzel megbirkózni. Utánpótlásban mindenhol játszottam kivéve kapuban az az egy, amit sosem próbáltam ki és nem is bánom, látva, hogy mekkorákat lőnek a játékosok. Legutóbbi 3 interjúnk:  


A következőkben további 4 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!

/Zoli/